Навіть найпростіша страва може стати неймовірно смачною, якщо додати в неї певні спеції. Однак поліпшення смакових якостей — не єдина їх перевага. Виявляється, вони допомагають вирішувати ті чи інші проблеми зі здоров’ям. А в сезон застуд ми розповімо вам про найбільш ефективні спеції для зміцнення імунної системи, інформує Ukr.Media.
Орегано
Без цієї спеції неможливо приготувати жодну італійську страву. У нашій країні ця спеція ще відома як материнка. Орегано вважається сечогінним і жовчогінним засобом. Воно активує всі сили організму на боротьбу з бактеріями, заспокоює нерви і нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту. Материнка відмінно підходить для приготування різноманітних соусів, перших страв, а також піци.
Розмарин
Ця спеція відмінно поєднується з м’ясом і рибою. Деякі додають його навіть у чай і лимонад. Розмарин допомагає швидше впоратися з застудними захворюваннями та наслідками стресу. Тому його дуже корисно використовувати людям, які страждають від депресії.
Чебрець
Ця рослина допомагає у зміцненні імунної системи людини. Він сприяє зниженню запальних процесів в організмі та захищає його від мікробів. За допомогою чебрецю можна наповнити тіло енергією і відновити сексуальний потяг. Він відмінно поєднується з тушкованими овочами, м’ясом і яйцями.
Куркума
Це одна з найбільш популярних на сьогодні спецій. Куркума прискорює процес виведення токсичних речовин з організму, тому завдяки їй поліпшується робота багатьох внутрішніх органів і зовнішній вигляд шкіри. Спецію можна додавати в рис, тушковані овочі та супи.
Шавлія
Багатьом відомо про переваги шавлії в боротьбі з застудою і грипом. Вона усуває біль у горлі та допомагає організму швидше відновитися після хвороби. Крім того, вона корисна для роботи шлунку, оскільки виводить шкідливі речовини з організму. Шавлію часто використовують при приготуванні різних соусів, а також її додають у м’ясні та рибні страви.
Тож з цими спеціями можна приготувати не тільки смачні страви, але й одночасно підготувати організм до сезону осінніх застуд.