Старий, класичний рецепт шоколадної «ковбаски» з печива. Нічого складного, всі продукти з доступною ціною. Якщо так склалося, що вони у вас зараз є, тоді приготуйте.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- печиво, 300 г;
- масло вершкове, 80 г;
- какао, 2 ст.л;
- молоко, чай, какао, 150 мл;
- згущене молоко або шоколад, 180 г;
- горіхи, насіння, шматочки сухофруктів за смаком.
Процес приготування
Печінка ламаємо на невеликі шматочки або подрібнюємо будь-яким зручним способом в зовсім дрібну крихту. Якщо любите шматочками десерт, тоді просто ламаємо на шматочки, а для однорідної маси – робимо крихту.
Змішуємо печиво з какао – беріть саме жирне, тоді десерт виходить зовсім шоколадним.
Додаємо розтоплене вершкове масло і всі інші інгредієнти.
Перемішуємо рукою до однорідності і викладаємо маси у вигляді ковбаски на пергамент.
Виправляємо всі боки, формуємо необхідну довжину і висоту рулету, обертаємо папером і відправляємо в холодильник, поки не застигне.
Папір прибираємо і ріжемо порційними шматочками.
За смаком можна обваляти ковбаску в кокосовій стружці, сухій крихті шоколадного печива, цукровій пудрі. Багато хто в масу додають шматочки мармеладу, цукати та інші смачні добавки, в тому числі, шматочки шоколаду.