Навіть варені після заморозки, вареники будуть дуже свіжими і смачними.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
– борошно, 200 – 320 г;
– яйця, 2 шт;
– картопля, 1 кг;
– сіль, 1 ч.л.
Для приготування начинки візьміть:
– фарш, 300 г;
– цибуля, 1 шт;
– сухарі панірувальні, 2 – 3 ст.л;
– сіль, третина ч.л;
– перець за смаком.
Відварюємо картоплю в підсоленій воді і перетворюємо її в пюре. Ми залишаємо охолоджуватися.
Цибулю кубиками обсмажуємо до прозорості, змішуємо з сухарями панірувальними. Додаємо фарш і щоб маса стала соковитіша, вливаємо трохи води, солимо і перчимо, можна додати ще й улюблені спеції. Замість води додайте вершкового масла.
У картопляне пюре додаємо яйця і вводимо просіяне борошно, добре вимішуємо м’яке тісто.
Ділимо тісто на шматочки, приблизно, 50 штук. Кожен шматочок розгортаємо в коржі, кладемо начинку, защипуємо краї.
Відварюємо вареники в підсоленій воді і подаємо до столу, посипавши тертим сиром.
У фарш можна додати і смажені гриби, рубану зелень.
Щоб смак самого тіста став більш яскравим, додайте в нього трохи сушеного і подрібненого в порошок кропу.
Подавати вареники можна і зі сметаною заправкою з зеленню і часником.