Звістка

Новини України та світу

  • УКРАЇНА
  • CВІТ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • ПОРАДИ
  • РІЗНЕ
  • Home
  • РІЗНЕ
  • Вдячна бабусі, що навчила це готувати! Неймовірні картопляні зрази!

Вдячна бабусі, що навчила це готувати! Неймовірні картопляні зрази!

admin
26.12.201926.12.2019 No Comments

Спасибі моїй бабусі, що навчила готувати це диво! Чоловік бере на роботу, діти в школу – вся сім’я сита!

Коли перший раз робила дуже пошкодувала, що мало, тому що з’їли дуже швидко. Тепер завжди готую подвійну порцію! Смакота! Ділюся з вами!

Інгредієнти:

Для картопляного тіста:

  • 5-7 середніх картоплин;
  • 1 яйце;
  • щіпка солі;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • 4 столові ложки борошна + на обвалювання.

Для грибної начинки:

  • 150 г свіжих печериць;
  • 1 невелика цибулина;
  • сіль, перець;
  • соняшникова або оливкова олія для обсмажування.

Приготування:

  1. Картоплю миємо, чистимо і відварюємо до м’якості в підсоленій воді; потім воду злити, а картоплю толочемо, як на пюре.
  2. Якщо у Вас вже є пюре, ці маніпуляції пропускаємо. У картопляне пюре додати: яйце, борошно, сіль, перець і все ретельно перемішати.
  3. Далі в картопляне пюре вбивaємо яйце, всипаємо борошно, солимо, перчимо і ретельно вимішуємо. Картопляна маса для зраз готова, тепер приготуємо начинку.
  4. Шампіньони чистимо від шкурок, миємо, трохи обсушуємо, ріжемо пластинками.
  5. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією.
  6. Смажимо на середньому вогнику, періодично помішуючи ложкою.
  7. Додаємо до цибулі шампіньйони.
  8. Солимо, перчимо і продовжуємо обсмажувати разом до легкої рум’яності.
  9. Готову начинку перекладемо в тарілку, намагаючись, щоб масло залишилося в сковороді.
  10. Скачуємо картопляне тісто в ковбаску і нарізаємо на рівні шматочки.
  11. Пора ліпити зрази! Формуємо з картопляної маси ковбаску, обвалюємо в борошні з усіх боків.
  12. На дощечці, посипаній борошном, нарізаємо ковбаску на кружки товщиною приблизно 1,5 см.
  13. З кружечків зробимо коржі, на середину яких викладемо потроху грибної начинки.
  14. Слідкуйте, щоб начинка не потрапляла на краї коржиків – тоді жирні краєчки буде важко заліпити.
  15. Заліплюємо зрази, як вареники, трохи приплющивши і гарненько обвалявши в борошні.
  16. Закриті картопляні зрази викладаємо на сковороду з розігрітою олією.
  17. Смажимо на вогні більше середнього 2-3 хвилини, до рум’яної скоринки, потім перевертаємо виделкою на іншу сторону і обсмажуємо ще пару хвилин.
  18. Готові зрази знімаємо лопаткою на тарілку.
  19. Подаємо картопляні зрази з грибами гарячими, поливши сметанкою.

Смачного!

Джерело

Загрузка...

Навігація записів

Медведик відмовився розлучатися з чоловіком, який врятував його від пожежі (Відео)
Курс гривні щодо іноземних валют станом на 26 грудня 2019 року!

Related Articles

Нiякі не “бyси”! Це на росії. Як пpавильно скaзати укpаїнською. Є два чyдові cлова. Відповідь…

khristina
29.05.202529.05.2025 No Comments

Найкращі мобільні телефони Xiaomi: ТОП-5

olia
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як правильно смажити деруни, щоб вони вбирали менше олії: хитрість, про яку мало хто знає

admin
01.04.202501.04.2025 No Comments

Залишити відповідь Скасувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes