Спасибі моїй бабусі, що навчила готувати це диво! Чоловік бере на роботу, діти в школу – вся сім’я сита!
Коли перший раз робила дуже пошкодувала, що мало, тому що з’їли дуже швидко. Тепер завжди готую подвійну порцію! Смакота! Ділюся з вами!
Інгредієнти:
Для картопляного тіста:
- 5-7 середніх картоплин;
- 1 яйце;
- щіпка солі;
- мелений чорний перець – за смаком;
- 4 столові ложки борошна + на обвалювання.
Для грибної начинки:
- 150 г свіжих печериць;
- 1 невелика цибулина;
- сіль, перець;
- соняшникова або оливкова олія для обсмажування.
Приготування:
- Картоплю миємо, чистимо і відварюємо до м’якості в підсоленій воді; потім воду злити, а картоплю толочемо, як на пюре.
- Якщо у Вас вже є пюре, ці маніпуляції пропускаємо. У картопляне пюре додати: яйце, борошно, сіль, перець і все ретельно перемішати.
- Далі в картопляне пюре вбивaємо яйце, всипаємо борошно, солимо, перчимо і ретельно вимішуємо. Картопляна маса для зраз готова, тепер приготуємо начинку.
- Шампіньони чистимо від шкурок, миємо, трохи обсушуємо, ріжемо пластинками.
- Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією.
- Смажимо на середньому вогнику, періодично помішуючи ложкою.
- Додаємо до цибулі шампіньйони.
- Солимо, перчимо і продовжуємо обсмажувати разом до легкої рум’яності.
- Готову начинку перекладемо в тарілку, намагаючись, щоб масло залишилося в сковороді.
- Скачуємо картопляне тісто в ковбаску і нарізаємо на рівні шматочки.
- Пора ліпити зрази! Формуємо з картопляної маси ковбаску, обвалюємо в борошні з усіх боків.
- На дощечці, посипаній борошном, нарізаємо ковбаску на кружки товщиною приблизно 1,5 см.
- З кружечків зробимо коржі, на середину яких викладемо потроху грибної начинки.
- Слідкуйте, щоб начинка не потрапляла на краї коржиків – тоді жирні краєчки буде важко заліпити.
- Заліплюємо зрази, як вареники, трохи приплющивши і гарненько обвалявши в борошні.
- Закриті картопляні зрази викладаємо на сковороду з розігрітою олією.
- Смажимо на вогні більше середнього 2-3 хвилини, до рум’яної скоринки, потім перевертаємо виделкою на іншу сторону і обсмажуємо ще пару хвилин.
- Готові зрази знімаємо лопаткою на тарілку.
- Подаємо картопляні зрази з грибами гарячими, поливши сметанкою.
Смачного!
Загрузка...