Фарбовані варені яйця – незамінний атрибут Великодня. Причому найчастіше кожна сім’я прикрашає їх просто в неймовірній кількості. Яйця залишаються на кілька днів вперед.
Досвідчені кулінари відзначають, що з них можна приготувати найрізноманітніші страви. Кожна відрізняється певною простотою. Особливих труднощів в приготуванні не виникне навіть у новачків.
Кетосалат
Представлений салат неймовірно корисний. Деякі експерти з дієтології відзначають, що його періодично можна готувати і людям які знаходяться на дієті. У рецепті є майонез, але цей продукт при бажанні можна замінити знежиреним йогуртом. Для приготування кетосалата потрібно:
- 6 яєць
- 1 авокадо
- приправа до смаку
- зелена цибуля
- 3 столові ложки майонезу
- 1 столова ложка лимонного соку
- підсмажений бекон (для сервірування)
- лист салату (для сервірування)
У мисці середнього розміру необхідно змішати майонез, лимонний сік і порізану цибулю. Авокадо і яйця потрібно нарізати кубиками довільних розмірів і додати в миску. Для подачі на тарілку потрібно покласти салатний лист і бекон.
Страва досить калорійна, але дуже корисна. У авокадо міститься багато поліненасичених кислот. З’єднання покращують роботу серця і судин.
Яйця по-шотландськи
Ще один оригінальний і досить незвичайний рецепт. Таку страву можна навіть подавати на святковий стіл. Виглядають яйця по-шотландськи дуже ефектно. Для приготування потрібно використовувати:
- 5 варених яєць
- 100 грам солоних чіпсів
- 2 збитих яйця
- 450 грам ковбаси
- 60 грам пшеничного борошна
Процес приготування дуже простий. Спочатку потрібно розтовкти чіпси і перекрутити ковбасу в фарш. Після цього необхідно кожне яйце помістити в фарш з ковбаси. Потім напівфабрикати потрібно охолодити в холодильнику 10 хвилин. Далі кожен напівфабрикат обвалюють в борошні, збитих яйцях і чіпсах. Запікати продукт потрібно в духовці при 180 градусах за шкалою Цельсія. Час запікання дорівнює трьом хвилинам.
Салат Кобб
Представлений салат ідеальний для любителів корисної їжі. Він містить багато білка і поліненасичених жирів. Тому страва відмінно підходить всім людям, що дотримуються жорсткої безвуглеводної дієти. Салат підійде як для святкового меню, так і для повсякденного. Принципових відмінностей в цьому випадку не існує. Для приготування страви потрібно:
- 160 мл оливкової олії
- 80 мл червоного винного оцту
- 1 столова ложка гірчиці діжонської
- приправа до смаку
- 1 лист салату (нарізаний попередньо на великі шматочки)
- 4 яйця
- 340 грам вареної курячої грудки (попередньо продукт краще нарізати кубиками)
- 1 авокадо (нарізаний тонкими смужками)
- 130 грам нарізаного твердого сиру
- 140 грам помідорів чері (розрізаних на 2 частини)
- трохи зеленої цибулі
Багато людей при приготуванні салату за краще вважають використовувати різні магазинні варіанти заправки. Насправді від них краще відмовитися. Потрібно готувати все самостійно. Причому особливих проблем в цьому випадку не виникне в принципі.
Для початку в одній ємності необхідно змішати оливкову олію, винний оцет, діжонську гірчицю і будь-яку приправу. На велику тарілку слід викласти листя салату. Зверху на них кладуть решту інгредієнтів, крім зеленої цибулі. Викладати продукти можна рядами. Потім страву поливають невеликою кількістю заправки і посипають зеленою цибулею.
При необхідності без особливих проблем вдасться видозмінити рецепт. Наприклад, можна використовувати обсмажену в олії курячу грудку. Цей вид м’яса вийде замінити і звичайним беконом. Ніяких жорстких обмежень в представленому випадку не існує.
Яйця зі спеціями
Представлений вид рецепта можна назвати класичним. Така страва дуже проста і швидка. Причому її іноді подають і під час вечірок. Приготування практично елементарне. Набір інгредієнтів включає:
- 6 варених яєць
- зелена цибуля (довільну кількість)
- 60 грам майонезу
- 1 чайну ложку гірчиці діжонської
- приправи (паприка, сіль, перець)
Приготування займе всього декількох хвилин. Спочатку потрібно розрізати яйця навпіл. Жовтки слід вийняти і розтерти в мисці. Після цього до них додають продукти, що залишилися і ретельно перемішують. Масою фарширують яйця і подають до столу.
Перемішаний салат Кобб
Ще одна варіація салату Кобб. Для приготування страви потрібно:
- по 3 столових ложки майонезу і грецького йогурту
- 2 столові ложки винного оцту
- будь-яка приправа
- 8 яєць, порізаних на квадратики середнього розміру
- 1 авокадо, порізаний на квадратики середнього розміру
- 2 столових ложки подрібненої зеленої цибулі
- помідори черрі і сир за смаком
Зробити страву неймовірно легко. Спочатку потрібно змішати майонез, приправу, грецький йогурт і винний оцет. У миску висипаємо інші інгредієнти, додаємо заправку і перемішуємо.
Яєчний салат на хлібі
Представлений рецепт ідеальний для вечірки. Страва підходить і для повсякденного меню. Список інгредієнтів включає:
- порізаний батон
- лист салату
- 8 яєць
- 80 грам майонезу
- чайну ложку лимонного соку
- зелена цибуля
- приправа за смаком
Салатний лист потрібно нарізати на шматочки, що трохи перевищують за розмірами часточки батона. Яйця слід перетерти на тертці і змішати з майонезом, лимонним соком, приправою і порубаною зеленою цибулею. На шматочки багета необхідно покласти салатний лист, а зверху – масу.
Сендвіч
Варіантів сендвічів маса. Причому у багатьох кухарів є “фірмові” варіанти приготування страв подібного типу. Для цього рецепту потрібно взяти:
- 9 яєць
- 60 грам майонезу
- 2 столових ложки гірчиці діжонської
- 1 столову ложку лимонного соку
- 2 чайні ложки свіжого кропу
- 8 листів салату
- 8 скибочок хліба
- будь-яку приправу за смаком
Приготування дуже просте. Гірчицю потрібно змішати з майонезом до однорідності. Яйця слід перетерти і об’єднати з іншими інгредієнтами, крім хліба і листя салату. Шматочки хліба потрібно обсмажити, розмістити на них листя салату і масу.