Кулінарка Тетяна Литвинова поділилась рецептом вершкового масла, який готує вдома. Патріоти України пропонують вам теж спробувати.
Вершкове масло – молочний продукт, який готується шляхом збивання вершків. Для приготування масла найголовніше – купити свіжі вершки з приємним запахом, смаком, без додавання домішок і цукру.
Як приготувати вершкове масло
Інгредієнти:
– 1 літр домашніх вершків (у готовому вигляді буде 620 грамів).Для приготування масла, дістаньте вершки з холодильника, викладіть у миску. Важливо! Вершки мають бути холодними.У глибокій мисці вершки збийте міксером до появи грудочок. Злийте зайву воду.Масло декілька разів помийте холодною водою.Форми для зберігання масла вистеліть харчовою плівкою, викладіть масло. Зберігайте у холодильнику.
Намазки з вершковим маслом
Інгредієнти:
– кріп;
– ¼ чайної ложки паприки;
– сухий часник;
– сіль.
- Для намазки вершкове масло з’єднайте з паприкою, додайте сіль, сухий часник, перемішайте.
- Помийте кріп, подрібніть ножем. Окремо у мисці змішайте з маслом.
- Окремо у мисці змішайте масло з сіллю.
- Розігрійте духовку до температури 150 градусів, підігрійте хліб, змастіть будь-якою намазкою. Смачного!