РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ КАРТОПЛІ
Після того як спробувала цей спосіб, тільки так і готую. Метод за своєю суттю унікальний: картопля не пригорає і не розварюється. Виходить дуже ситно і смачно. А якщо додати ще сало або бекон, просто пальчики оближеш.
СКЛАДОВІ
1 кг картоплі
400 г сала
дві цибулини
15 г вершкового масла
1 ст. л. рослинної олії
сіль і перець за смаком
Приготування
Для початку підготуємо картоплю. Спершу її потрібно очистити, а потім нарізати на шматочки. Можна нарізати середніми шматочками за допомогою овочерізки. Розмір картоплі підбираємо за часом, яке ти зможеш витратити на приготування.
Відправляємо картоплю у велику миску. Додаємо сіль, перець, рослинна олія і ретельно перемішуємо. Потім беремо цибулю. Нарізаємо кільцями, додаємо в миску і перемішуємо знову. Лук надає соковитість картоплі – він вийде не таким сухим.
Тепер підготуємо сало. Можна використовувати солоне або свіже. Також можна замінити на шинку або бекон. З додаванням сала блюдо стає особливо «дачним». Сало нарізаємо шматочками. Додаємо в загальну миску і гарненько перемішуємо.
Тепер беремо сухі банки. Кожну змащуємо вершковим маслом. Це потрібно для того, щоб картопля не приставав до стінок. Тепер кожну банку заповнюємо картоплею. Потім беремо фольгу і замотуємо горлечко банок. Ставимо їх в духовку і розігріваємо її до 180 градусів. Ми залишаємо готуватися приблизно на 50 хвилин. Можна навіть трохи більше, щоб картопля підрум’яниться, став соковитим і апетитним.
Коли картопля буде готова, не потрібно її відразу ж виймати з духовки. Адже банка може лопнути. Почекай пару хвилин, щоб духовка охолола. Спосіб приготування дуже зручний. Поки займаєшся справами , картопля готується. Бажаємо приємного апетиту!