Якщо ви хочете, щоб печиво хрумтіло, просто крупно порубайте горіхи, і ні в якому разі не подрібнюйте їх в порошок.
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці — 1,5 склянки
- Борошно — 3 / 4 склянки
- Какао-порошок — 2 ст. л.
- Вершкове масло — 160 г
- Коричневий цукор — 1 склянка
- Яйце — 1 шт.
- Жменя очищених волоських горіхів
- Розпушувач — 1/2 ч. л.
- Шоколад — 100 г
Приготування:
Змішайте просіяне борошно і какао з вівсяними пластівцями і содою. Горіхи подрібніть у кавомолці або кухонному комбайні в борошно. В іншій мисці розітріть розм’якшене масло з цукром в пишну піну. Вбийте яйце, продовжуючи розтирати. Поступово додайте борошно, а коли тісто буде однорідним — всипте розмелені горіхи. Ретельно перемішайте.
Застеліть деко пергаментом і викладайте готове тісто гуртками на відстані 5 см один від одного. Запікайте в розігрітій до 170 °C духовці 10 хв. Перш ніж знімати печиво з пергаменту, дайте їм постояти 2 хв. Остудіть.
Розтопіть шоколад на водяній бані. Занурюйте кожне печиво краєчком в розтоплений шоколад і викладайте на решітку. Дайте шоколаду повністю застигнути і подавайте.