Зазвичай, якщо справа доходить до приготування десертів, то про випічку говорять лише в тому випадку, якщо інші варіанти солодощів з якихось причин відпали в процесі обговорення.
Для багатьох випічка — далеко не найприємніше заняття. Так і найчастіше саме для приготування різних пирогів і тортів потрібно більше всього інгредієнтів і часу.
Однак для того, щоб зробити смачний сирний пиріг з яблуками, потрібно не так вже багато інгредієнтів, як для будь-якого іншого святкового пирога. Причому всі складові практично завжди можна знайти на будь-якій кухні. Ми розповімо, як приготувати сирну шарлотку з яблуками.
Інгредієнти
- 2 яблука
- 5 яєць
- 250 г цукру
- 200 г вершкового масла
- 400 г кисломолочного сиру
- 450 г борошна
- 10 г розпушувача
Приготування
- Першим ділом візьміть велику глибоку миску і вбий в неї яйця. Потім додайте в миску цукор і гарненько збийте яйця до повного його розчинення.
- Дістаньте з холодильника масло, треба помістити його в невеликий сотейник і розтопити на повільному вогні. Розтоплене масло відправляйте в загальну миску разом з сиром.
- Далі просійте борошно з розпушувачем і також додайте до решти інгредієнтів. Знову перемішайте вміст миски та переконайтеся в тому, що тісто вийшло досить густим.
- Потім залишається тільки відправити заготовку в розігріту до 180 градусів духовку, розподіливши тісто у форму для випікання і виклавши зверху очищені порізані яблука.
- Випікати шарлотку потрібно протягом 40 хвилин, після чого перевірте готовність пирога дерев’яною шпажкою. Якщо всередині тісто залишається все ще трохи пухким, дайте йому ще 20 хвилин на приготування. Готовий пиріг при бажанні можна прикрасити цукровою пудрою або будь-якою іншою кондитерською присипкою.
Дуже сподіваємося, що сирна шарлотка з яблуками сподобається за смаком вам та близьким. Приємного апетиту!