Як тільки з’являються перші огірочки, чоловік одразу просить приготувати цю страву. Мінімум інгредієнтів, 20 хвилин і смакота готова
необхідні інгредієнти
- чотири свіжих огірка (великих);
- одна головка червоної салатної цибулі;
- пучок кропу (невеликий);
- дві столові ложки 9% оцту;
- дві столові ложки рослинної олії (будь-якого, на ваш смак);
- половина чайної ложки солі;
- половина чайної ложки чорного меленого перцю;
- гострий червоний перець (на кінчику ножа або за смаком);
- три зубчики часнику.
Миттєва закуска зі свіжих огірків: як правильно приготувати
Свіжі огірки промиваємо, прибираємо кінчики (вони, як правило, гірчать). Розрізаємо на 2-3 частини поперек, а потім кожну – на 4-6 частин уздовж.
Червону салатну цибулю нарізаємо тонкими четвертинками кілець. Використовувати можна будь-цибулю, але мені більше подобається ця: не така гірка і красиво виглядає в салаті.
Промиту і обсушену зелень кропу подрібнюємо.
Зубчики часнику я пропускаю через прес або натираю на дрібній тертці.
У невеликий посуд наливаємо одну столову ложку рідкого меду. До меду відправляємо оцет, олію , всі спеції і сіль, часник. Ретельно перемішуємо: і соус готовий.
Огірки з’єднуємо з цибулею і кропом, поливаємо нашою заправкою і розмішуємо. Залишаємо на 20 хвилин промаринуватись і можна подавати до столу.
Смачного!