Наближається новорічна ніч, стіл якої не обходиться без традиційного салату олів’є. Це блюдо досить калорійне і жирне, тому дієтологи пропонують здорову альтернативу звичному святковому смаколику. Дієтолог Маргарита Корольова розповіла, як зробити цей салат більш здоровим. Для цього досить трохи змінити інгредієнти, передають Патріоти України.
Експерт радить приготувати майонез власноруч, а замість картоплі покласти топінамбур. Ковбасу потрібно замінити на відварне м’ясо індички або курки. Такий салат не зашкодить фігурі і дасть ситість.
“Приготуйте самі майонез, купіть заморожений зелений горошок, замість картоплі використовуйте топінамбур, замість ковбаси – відварне м’ясо індички або курки. Словом, можна зробити салат і оригінальний за смаком, зовні схожий на звичайний наш олів’є, і він таким і буде, і він буде легкий по своєму наповненню, і не заподіє ніякої шкоди, і не відкладеться де-небудь на боках або на животі”, – розповіла дієтолог.
Експерт вважає, що вже пройшли ті часи, коли потрібно дивувати гостей безліччю салатів і закусок на столі. Досить приготувати пару оригінальних страв.
“Парочка салатів, причому необов’язково багатокомпонентних, можна здивувати просто оригінальними салатами, де будуть домінувати овочі, причому якщо термічно оброблені, то способом аль денте, або свіжі. Можна запекти або індичку, або невелику кількість телятини з ароматними травами, остудивши, трохи порізати, додати шматочки салату. Буде прекрасний салат, який можна прикрасити соком лимона, гранатовими зернами, де будуть домінувати зелень і авокадо, і великі креветки”, – зазначила дієтолог.