Сирне тісто — вдале для приготування різних пирогів, булочок, пиріжків, печива і, звичайно ж, рогаликів.
Секретом вдалого тіста в такому рецепті є те, що масла необхідно зовсім трохи, а от сир буде займати велику частину. Щодо начинки, то тут фантазуйте! Можете зробити пусті рогалики, або з повидлом.
Якщо любите більш солодке тісто, додайте трохи більше цукру.
Класичний рецепт
Інгредієнти:
- Домашній сир — 180 г
- Цукор — 4 ст.л.
- Масло вершкове — 20 г
- Яйце куряче (дрібне) — 1 шт.
- Борошно пшеничне — 200-220 г
- Розпушувач тіста — 1 ч.л.
- Начинка — за бажанням.
Приготування:
- В окремій посудині змішайте сир, цукор та яйце. Після цього додайте розтоплене вершкове масло.
- Просіяти борошно з розпушувачем та додати до суміші.
- Руками замісіть тісто, а потім накрийте харчовою плівкою та відкладіть на 20 хвилин.
- Після цього тісто потрібно поділити на 2 частини та кожну розкачати в круг.
- Розділити отримане коло на сектори та викласти начинку за бажанням: варення, згущене молоко, джем.
- Згорнути рогалики.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів та випікаємо 25 хвилин.
Готові рогалики присипати цукровою пудрою. Смачного!
Загрузка...