Добре, якщо вдома є блендер – тоді з приготуванням імпровізованій борошна взагалі не виникне ніяких проблем. Сьогодні редакція «Так Просто!» розповість, як приготувати ніжні манні оладки без борошна, які можуть сподобатися тобі ще більше, ніж звичні пшеничні млинці.
Манні олади
Що може бути краще духмяних млинчиків з варенням на сніданок? Насправді, наявність борошна не обов’язково для такої страви. Багато господинь використовують крупи замість борошна, чому млинці і випічка всякого роду стають ще смачніше і корисніше.
По правді кажучи, я дуже люблю змішувати борошно і вівсяні пластівці в співвідношенні 1: 1, але коли борошно раптово закінчується, обходжуся одними пластівцями. На цей раз в якості борошна буде манна крупа. Завдяки тому, що вона має в’язку консистенцію, манка відмінно підходить для смаження оладок.
ІНГРЕДІЄНТИ
500 г манної крупи
250 мл кефіру
2 яйця
1 ст. л. цукру
1 щіпка солі
0,5 ч. Л. соди
Приготування
Збий яйця віночком з цукром і сіллю до однорідності.
У яєчну суміш додай кефір і все ретельно перемішати. Замість кефіру можна використовувати кисле домашнє молоко.
Поступово додавай манну крупу, постійно помішуючи суміш. Стеж за тим, щоб не було грудочок.
Залиш тісто настоюватися на годину, щоб манка набухла.
Додай в манне тісто соду і ретельно перемішати все.
Смаж оладки з манної каші на розпеченій сковороді з рослинним маслом до золотистого кольору. З кожного боку потрібно смажити приблизно хвилину-півтори.
Манні оладки на кефірі виходять ніжні всередині і з хрусткою скоринкою зовні. Звичайно, в них можна додати терте яблуко, родзинки або ванільний цукор за бажанням. Такими млинцями з задоволенням поснідають діти. Подавати млинці можна з варенням, медом або яким-небудь сиропом і ягодами.