Представляємо вашій увазі рецепт дуже соковитої картоплі, яка має чудовий смак і аромат. Дана страва прийшла до нас з Португалії.
Список необхідних продуктів:
- вершкове масло
- розмарин
- часнику – 4 часточки
- велика морська сіль
- картоплини – 8 шт.
- оливкова олія
Починаємо готувати:
В першу чергу потрібно помити всю картоплю, а потім зварити її. Варимо її, не очищаючи, в мундирі. Коли картопля звариться, зливаємо воду і викладаємо на тарілку, щоб охолонула.
Тепер потрібно взятися за зубчики часнику. Його треба почистити, а потім тоненько порізати на пластинки. Налийте в форму трохи олії. Ви можете взяти як соняшникову , так і оливкову.
Розподіліть по всьому дну форми нарізаний часник. Далі кладеться щільним шаром картопля. Її слід придавити. Натискати до такої міри, щоб вона залишилася тієї ж форми, але її шкурка трохи потріскала. Тепер солимо. Візьміть сухий розмарин і трохи посипте.
Поріжте масло на невеликі частини і покладіть по шматочку на картоплю. Поставте форму в духовку, яку потрібно було включити раніше, на температуру 200 градусів.
Таку картоплю слід пекти близько 15-20 хвилин. Готовність картоплі визначається по її рум’яному кольору.
Бажаємо вам, смачного! Не забудьте дати рецепт такої картоплі своїм рідним і близьким людям!