На вулиці вже потепліло та настав час пікніків та відпочинку на свіжому повітрі. Головною стравою на природі є шашлик. Існує безліч варіантів приготування шашлику, але не кожний рецепт може вам сподобатися. Найшвидше готується на вогні курка, тому розглянемо, як правильно та смачно приготувати шашлик з м’яса курки.
Для початку необхідно вибрати курку, вона повинна мати гарний запах, бути липкою або слизькою. Гомілки, стегна та крила смажать цілими, а ось грудку доведеться нарізати невеликими шматочками та прибрати кістки.
Смаження шашлику.
Рекомендується смажити шашлик з курятини на решітці або на шампурах, це залежить від вашого бажання. Розпаліть вогонь та почекайте поки не утворяться вугілля білого кольору. Тільки тоді необхідно класти м’ясо на мангал. Перші 5 хвилин необхідно часто перевертати його, потім це можна робити рідше. М’ясо готується приблизно 15-20 хвилин. Щоб перевірити чи приготувалося м’ясо необхідно розрізати його ножем – повинен виділятися прозорий сік. Це свідчить про те, що воно готове.
Як правильно замаринувати куряче м’ясо.
Молодій курятини достатньо пів години, щоб замаринуватися, а старій – 2 години.
Пропонуємо розглянути варіанти маринадів для шашлику. Все розраховано на 2 кг м’яса.
- Маринування в кефірі.
Вам знадобиться:
- Цибуля – 0,5 кг.;
- Часник – 2 зубки;
- Кефір – 0,5 л.;
- Петрушка – 50 гр.;
- Олія рафінована – 3 столові ложки.;
- Приправа для курки;
- Сіль.
Спосіб приготування:
1.Наріжте цибулю кільцями.
2.Часник вичавите пресом.
- Наріжте петрушку.
- Покладіть до курки сіль, олію, овочі та кефір. Все ретельно перемішайте.
- перед смаженням зелень необхідно видалити.
2. Маринад з імбиром та соєвим соусом.
Вам знадобиться:
- Імбир – шматочок 5 см.;
- Часник – 5 зубків;
- Соєвий соус – 150 мл.;
- Перець чорний;
- Сіль;
- Спеції.
Спосіб приготування:
- Часник вичавите.
- Імбир почистите та подрібніть на блендері.
- Перемішайте всі спеції та імбир з соєвим соусом та замаринуйте м’ясо.
3. Гірчично – медовий маринад.
Вам знадобиться:
- Мед натуральний – 4 ст. л.;
- Гірчиця – 2 ст. л.;
- Олія рафінована – 4 ст. л.;
- Сіль;
- Паприка;
- Коріандр мелений;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Спосіб приготування:
- Змішайте олію, гірчицю, мед та спеції.
- Цибулю наріжте кільцями.
- Додайте всі інгредієнти до м’яса та перемішайте.
4. Маринад з лимоном.
Вам знадобиться:
- Цибуля – 800 гр.;
- Лимон – 3 шт.;
- Сіль;
- Суміш перців.
Спосіб приготування:
- Наріжте цибулю кільцями та додайте в м’ясо.
- Вичавите сік з лимонів, змішайте зі спеціями та додайте до курки.
- Ретельно перемішайте.
5. Маринад з ківі.
Вам знадобиться:
- Цибуля – 0,5 кг.;
- Ківі – 4 шт.;
- Сіль;
- Перець.
Cпосіб приготування:
- Необхідно подрібнити ківі та цибулю за допомогою блендера.
- Додайте всі інгредієнти до м’яса.
- Маринуватись м’ясо повинно не більше 2 годин.
Смачного!