Вергуни — це чудові ласощі, в міру солодкі та ніжні. Найкраще їх готувати на кефірі.
Моя сім’я обожнює цю випічку. Ідеально до чаю! Десерт абсолютно легкий в приготуванні, не містить складних інгредієнтів, але не дивлячись на це виходить ніжним, м’яким і фантастично смачним.
Інгредієнти:
борошно приблизно 400 г;
кефір 1 стакан;
яйце 1 шт.;
цукор 100 г;
ванільний цукор — дрібка;
розпушувач тіста 1 ч. ложка;
олія для фритюру;
цукрова пудра для посипання.
Приготування:
Просійте борошно та змішайте з розпушувачем, цукром та ванільним цукром.
Змішайте кефір з 1 яйцем та змішайте з борошном.
Присипте поверхню борошном та викладіть тісто. Вимісіть руками, щоб воно стало еластичним.
Розкачуємо тісто в прямокутник, а потім розрізаємо смужки: ширина — 3 см, а довжина — 6 см.
Зробіть надріз в кожній смужці, та виверніть через нього один край.
Смажимо на розпеченій сковороді з двох сторін та викладаємо на паперовий рушник.
Посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!