Квасоля дуже ситна та корисна. Дуже хочу поділитися з вами рецептом салату з квасолі та овочами на зиму. Він виходить неймовірно смачним. Взимку я ще й борщ готую з нього. Ні томату ні перцю купувати не потрібно. Раніше я купувала такий салат в магазині, а зараз готую сама. Дуже смачно та швидко.
Складові:
2 кг помідори;
3 склянки квасолі;
1 кг моркви;
1 кг перцю, бажано червоного він солодший та м’ясистий;
2,5 ст. л . солі;
1 стакан олії;
300 г цукру;
оцет 9% 70 мл.
Приготування:
Квасолю варимо в підсоленій воді майже до готового стану.
Перчик чистимо від насіння і ріжемо у вигляді соломки, моркву тремо на тертку з середніми отворами, а помідори перекручуємо за допомогою м’ясорубки.
Все це перемішуємо у великій каструлі, всипаємо сіль, цукор, вливаємо олію і поміщаємо на вогонь. Як закипить, зменшуємо вогонь до слабкого і варимо пів години.
За 10 хвилин до кінця готовності вливаємо оцет.
Розкладаємо салат у заздалегідь приготовлені баночки, які попередньо стерилізуємо. Закриваємо салат. Перевертаємо баночки і накриваємо теплою ковдрою.
Смачного!