Звістка

Новини України та світу

  • УКРАЇНА
  • CВІТ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • ПОРАДИ
  • РІЗНЕ
  • Home
  • РІЗНЕ
  • «Масло невершкове»! Як харчовий технолог навчив мене визначати вершкове масло по 2-м написам на упаковці!

«Масло невершкове»! Як харчовий технолог навчив мене визначати вершкове масло по 2-м написам на упаковці!

admin
15.12.202015.12.2020 No Comments

Ви любите вершкове масло? Я дуже. На білому хлібі і з твердим сиром. Це моє улюблене поєднання. Але, як нелегко зараз в магазинах знайти справжнє масло. Щоб пахло маслом, а не жиром, і за смаком було справжнім масляним, вершковим. Я думаю, що якщо ви хоч раз в житті пробували справжнє масло, то розумієте про який незвичайний смак я говорю. Виявляється, що є всього лише 2 критерії, 2 написи на упаковці вершкового масла, по яким можна зрозуміти і визначити – натуральний це продукт чи ні.

Зі мною цією інформацією поділився харчової технолог. Це людина, яка безпосередньо на виробництві контролює якість молочної продукції. Інженер з якості, якщо так можна сказати. Насправді, щоб визначити перед нами масло чи ні, достатньо прочитати упаковку. Зробити це можна безпосередньо в магазині.

Перше, на що звертаємо увагу – жирність масла. За ГОСТом справжнє вершкове масло з коров’ячих вершків має жирність 82,5%. Все, що менше цієї цифри – це суміш, мікс (як ще називають в Європі). Не буває справжнього вершкового масла з жирністю менше 82,5%.

Другий пункт – шукаємо на упаковці фразу ГОСТ 32261 або зроблено за ГОСТом. Справжнє вершкове масло не можуть робити по ТУ (технічними умовами). Продукт виробляється виключно за ГОСТом. Навіть, якщо на упаковці продукту буде написано «масло коров’яче, масло вершкове, масло сільське» і не вказана жирність 82,5% і те, що зроблено за ГОСТом – перед нами НЕВЕРШКОВЕ масло. Це суміш з жирів рослинного і тваринного походження. І що там намішано, одному Богу відомо.

Також, як мені сказав інженер з якості, сьогодення і дійсно якісне вершкове масло упаковують виключно в світлонепроникному папері. Тобто, щільну фольгу. Упаковка зсередини повинна бути фольгована.

Джерело

Загрузка...

Навігація записів

В Києві сьогодні п0бuлu близько 40 nравоохоронців. 3еленський готує терmінове звернення
Тертий пісочний пиріг з яблуками! Кращої випічки ще не придумали!

Related Articles

Нiякі не “бyси”! Це на росії. Як пpавильно скaзати укpаїнською. Є два чyдові cлова. Відповідь…

khristina
29.05.202529.05.2025 No Comments

Найкращі мобільні телефони Xiaomi: ТОП-5

olia
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як правильно смажити деруни, щоб вони вбирали менше олії: хитрість, про яку мало хто знає

admin
01.04.202501.04.2025 No Comments

Залишити відповідь Скасувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes