Напередодні Нового року потрібно встигнути красиво прикрасити квартиру, нарядити ялинку, купити всім подарунки і, звичайно ж, приготувати смачну вечерю, передають Патріоти України.
Воловани з грибами
Інгредієнти: готове листкове тісто (500 г), шампіньйони (400 г), цибуля (2 шт.), лимон (1/2 шт.), борошно (2 ст. л.), сметана або вершки (1/2 ч. л.), сухий чебрець, сіль, перець.
Якщо ви хочете спростити собі задачу, замість листкового тіста на воловани можна купити готові тарталетки, а приготувати тільки начинку. До слова, в начинку можна додати також курку.
Приготування
Крок 1: Листкове тісто розкачати, взяти склянку або кулінарне кільце і вирізати кружальця діаметром 6-7 см. Має вийти близько 20 шт.
Крок 2: З половини з них вирізати колечка ще однієї виїмкою меншого діаметра.
Крок 3: Потім викласти великі кружки на деко, застелене пергаментним папером. Змастити їх збитим білком, а зверху покласти кільця меншого діаметра, теж змастити білком.
Крок 4: Поставити деко з волованами в розігріту до 200°С духовку, випікати, поки “стаканчики” не піднімуться і не зарум’яняться (близько 15 хвилин).
Крок 5: Гриби помити під проточною водою, дрібно нарізати на пластини.
Крок 6: Дрібно нарізати цибулю.
Крок 7: Розігріти сковороду, обсмажити цибулю, потім додати гриби, чебрець, сіль і перець, в кінці додати лимонний сік.
Крок 8: До грибів додати борошно, перемішати, а потім сметану або вершки. Готувати ще 2-3 хвилини до загустіння.
Крок 8: Викласти начинку в стаканчики, прикрасити і подати до столу.
Смачного!
Сирні кульки з рибою
Інгредієнти: риба червона (120 г), сир твердий (100 г), сир вершковий (80 г), цибуля ріпчаста червона (40 г), яйця (2 шт.), зелень, сіль, перець чорний мелений.
Приготування
Крок 1: Зварити яйця круто (10 хвилин після закипання), помістити в холодну воду.
Крок 2: Цибулю почистити і нарізати дуже дрібно.
Крок 3: Червону рибу очистити від кісток, дрібно нарізати.
Крок 4: Твердий сир натерти на дрібній тертці.
Крок 5: Жовтки відокремити від білків, потерти і те, і те на терці.
Крок 6: Змішати білки, цибулю, рибу, твердий сир в мисці, додати вершковий м’який сир, перемішати все, додати сіль і перець.
Крок 7: Сформувати з отриманої маси невеликі кульки.
Крок 8: Посипати кульки натертим на тертці жовтком, або іншими інгредієнтами на ваш смак (можна зробити різнокольорові).
Смачного!
Фото: pinterest.com
Закуска “Ялинка”
Інгредієнти: крекери круглі солоні (200 гр.), червона ікра (20 г), сир напівжирний або плавлений (150 г), шпинат або петрушка (1 пучок), майонез, сіль.
Для того, щоб закуска була більш ситною, можна додати зварені вкруту яйця, а для прикраси можна ще взяти гранат і ківі.
Приготування
Крок 1: Зелень (шпинат або петрушку) промити, додати сир, майонез і сіль. Збити в блендері.
Крок 2: Пастоподібних масу перекласти в кондитерський мішок з фігурною насадкою або в звичайний поліетиленовий пакет зі зрізаним куточком.
Крок 3: Розкласти крекери і видавити отриману масу на них, сформувавши “ялинки”.
Крок 4: Прикрасити ікрою, гранатом або іншими інгредієнтами на ваш смак.
Смачного!