Дуже оригінальне і красиве печиво з незвичайною формою. Готується дуже просто з невибагливого і дешевого набору продуктів. Можна зробити на святковий стіл і просто спекти до чаю.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сметана, 130 г;
- цукор, 40 г;
- масло вершкове охолоджене, 110 г;
- жовток, 1 шт;
- борошно, близько 350 г;
- розпушувач, 1 ч.л;
- куркума щіпка за бажанням для кольору;
- сіль і ванілін по щіпці;
- джем або варення на смак.
Процес приготування
Змішуємо просіяне борошно з сіллю і цукром, ваніліном і розпушувачем, куркумою.
Масло вершкове кубиками додаємо в масу і перетираємо до стану крихти.
Додаємо сметану і жовток, вимішуємо м’яке тісто.
Укладаємо тісто в пакет і відправляємо його в холодильник на 40 хвилин.
Ріжемо тісто на 15 шматочків.
Стіл присипаємо борошном.
Кожен шматочок тіста розгортаємо в коржик з товщиною 4 мм, робимо з одного сторону надріз, викладаємо начинку і звертаємо в конус (з надрізом це дуже просто).
Деко застилає пергаментом і викладаємо печиво.
Ставимо деко в холодильник на 10 хвилин – при випічці конуси будуть добре тримати форму.
Порада: як начинку вибирайте будь густе варення, сухофрукти з маком і т.д.
Випікаємо при 180 градусах близько 10 – 15 хвилин до рум’яності.
За бажанням, остигле печиво ви можете ще посипати цукровою пудрою.