На святі я часто робила домашні заготовки, але тільки недавно дізналася, що можна замаринувати скумбрію так, що навіть ті, хто не люблять рибу попросять рецепт і добавку.
Складові:
- часник – 2-3 зубчики
- лавровий лист – 1 шт
- сіль – 1/2 ч.л
- цукор – невелика дрібка
- мелений чорний перець і мелений коріандр – за смаком
- скумбрія – 1 середніх розмірів
Порядок приготування:
Відрізаємо у риби голову і плавники, розрізаємо на 2 рівні частини вздовж спини і очищаємо від різних кісточок і подібних непотрібних частин.
Спеції подрібнюємо в дрібну крихту (разом з лавровим листом), сіль змішуємо з цукром, часник подрібнюємо в чесникодавці або дрібно кришимо ножем.
Обмащуємо філе спочатку сіллю з цукром, потім спеціями і в самому кінці натираємо часником.
З’єднуємо філе скумбрії внутрішньою стороною і щільно обмотуємо плівкою, краще в кілька шарів.
Ставимо в холодильник на 12 годин, щоб рибка просякла спеціями і всі інгредієнти обмінялися смаком, потім злегка заморожуємо, щоб закуска довше залишалася свіжою і легко нарізалася для красивої подачею.
Подаємо злегка відтанулою, добре поєднується з ароматним картоплею і свіжою зеленню. Смачного!