Багато господинь люблять запікати курку, а не смажити на сковороді, адже такий спосіб готування набагато швидше і економніше: знадобиться менше масла і часу. Чергувати над сковородою – заняття не дуже цікаве, але тільки при такій обробці курка отримує хрустку, апетитну скоринку.
На щастя, є одна хитрість, з якою будь-яка частина тушки в духовці вийде хрусткою, при цьому залишиться соковитою всередині. Слід лише додати в маринад трохи розпушувача для тіста: він підсушить курочку зовні і додасть золотистий вид шкірці. А ось і рецепт…
Інгредієнти:
- Куряче крило 1 кг
- Сіль 0,5 ч. л.
- Паприка 0,5 ч. л.
- Розпушувач 2 ч. л.
- Мед 2 ст. л.
- Гострий соус 0,25 скл.
- Соєвий соус 0,25 скл.
- Оцет 1 ст. л.
Приготування:
- Крила вимийте, обсушіть, посипте сумішшю з солі, паприки і розпушувача. Залиште на 20 хвилин.
- Дістаньте крильця і переверніть, полийте глазур’ю. Для її приготування змішайте мед, гострий і соєвий соус, 9%-й оцет. Відправте крила в духовку ще на 10 хвилин.
- На деко покладіть решітку для запікання, застеліть її пергаментом. Викладіть крильця.
- Відправте деко в розігріту до 210 градусів духовку на 30 хвилин.
Цей рецепт універсальний: таким чином можна запекти і курячі стегна і гомілки, а ось для філе краще використовувати вершково-гірчичний соус і глибоку форму. Цікавий спосіб, чи не так?