Один з найулюбленіших у багатьох рецептів простого торта Карпатка. Хочу поділитися з вами своїм варіантом рецепта: виходить дуже ніжний і смачний торт з ароматною кремом, дуже схожим на пломбір.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко і вода по 80 г;
- масло вершкове, 60 г;
- цукор, чверть ч.л;
- сіль щіпка;
- яйця, 3 шт;
- борошно, 100 г.
Для приготування заварного крему необхідно:
- яйця, 3 шт;
- молоко, 500 г;
- цукор, 130 г;
- крохмаль кукурудзяний, 40 г;
- масло вершкове, близько 180 г;
- ванілін.
Процес приготування
Змішуємо молоко з водою і вершковим маслом, дрібкою солі і цукром.
Доводимо масу до кипіння, всипаємо борошно і вимішуємо масу до тих пір, поки тісто не збереться в грудку.
На мінімальному вогні вимішуємо тісто ще 1 хвилину і викладаємо в миску.
Вимішуємо, поки не стане теплим і додаємо частинами яйця.
Порада: щоб було зручно вимішувати яйця і не додати більше, ніж потребує ваше тісто, спочатку перебейте яйця віночком до однорідності і частинами вводите, вимішують. Тісто має вийти густе, ледве-ледве падаючи з ложки. Якщо воно у вас саме таке, тоді яйця більше не додавайте.
Дві стандартні круглі форми застилаємо пергаментом і викладаємо тісто, розділивши його на дві частини.
Розрівнюємо і можна зробити деякі нерівності.
Випікаємо при 180 градусах близько 25 хвилин, але дивіться по своїй духовці: коли коржі стануть золотистими, виймайте.
Для заварного крему змішуємо всі продукти (цукор беріть за смаком) і варимо на невеликому вогні до густого стану. Остужаем.
Збиваємо розм’якшене вершкове масло і частинами додаємо крем, збиваємо до однорідності.
Викладаємо один корж у форму, зверху – весь крем і накриваємо другим коржем. Накриваємо форму плівкою і відправляємо на кілька годин в холодильник.
Я іноді ще й поливаю розтопленим шоколадом – чорним або молочним, можна білим, тоді виходить зовсім вершковий смак пломбіру.