Простіше простого: смачний торт на будь-яке свято! Готуємо вдома торт «Карпатка»!

0

Один з найулюбленіших у багатьох рецептів простого торта Карпатка. Хочу поділитися з вами своїм варіантом рецепта: виходить дуже ніжний і смачний торт з ароматною кремом, дуже схожим на пломбір.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко і вода по 80 г;
  • масло вершкове, 60 г;
  • цукор, чверть ч.л;
  • сіль щіпка;
  • яйця, 3 шт;
  • борошно, 100 г.

Для приготування заварного крему необхідно:

  • яйця, 3 шт;
  • молоко, 500 г;
  • цукор, 130 г;
  • крохмаль кукурудзяний, 40 г;
  • масло вершкове, близько 180 г;
  • ванілін.

Процес приготування

Змішуємо молоко з водою і вершковим маслом, дрібкою солі і цукром.

Доводимо масу до кипіння, всипаємо борошно і вимішуємо масу до тих пір, поки тісто не збереться в грудку.

На мінімальному вогні вимішуємо тісто ще 1 хвилину і викладаємо в миску.

Вимішуємо, поки не стане теплим і додаємо частинами яйця.

Порада: щоб було зручно вимішувати яйця і не додати більше, ніж потребує ваше тісто, спочатку перебейте яйця віночком до однорідності і частинами вводите, вимішують. Тісто має вийти густе, ледве-ледве падаючи з ложки. Якщо воно у вас саме таке, тоді яйця більше не додавайте.

Дві стандартні круглі форми застилаємо пергаментом і викладаємо тісто, розділивши його на дві частини.

Розрівнюємо і можна зробити деякі нерівності.

Випікаємо при 180 градусах близько 25 хвилин, але дивіться по своїй духовці: коли коржі стануть золотистими, виймайте.

Для заварного крему змішуємо всі продукти (цукор беріть за смаком) і варимо на невеликому вогні до густого стану. Остужаем.

Збиваємо розм’якшене вершкове масло і частинами додаємо крем, збиваємо до однорідності.

Викладаємо один корж у форму, зверху – весь крем і накриваємо другим коржем. Накриваємо форму плівкою і відправляємо на кілька годин в холодильник.

Я іноді ще й поливаю розтопленим шоколадом – чорним або молочним, можна білим, тоді виходить зовсім вершковий смак пломбіру.

Джерело

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я