Якщо ви любите солодощі, то цей рецепт для вас – гарбузовий мармелад, який можна вживати навіть дітям.
Малюки не дуже люблять гарбуз, тому оминають його всіма шляхами, правда, не встоять перед такими солодощами.
Інгредієнти необхідні для приготування:
- 0,5 кг гарбуза (чищений);
- Один апельсин вагою 250 г;
- Один стакан об’ємом 250 мл цукру;
- 150 г остиглої кип’яченої води;
- 40 г желатину.
Приступаємо до процесу приготування мармеладу
Потрібно очистити гарбуз від шкірки та вийняти з нього все насіння. Нарізати м’якоту скибками, а желатин потрібно залити холодною водою й залишити набубнявіти.
Цитрусові розрізаємо навпіл та вичавлюємо весь сік.
В окрему каструлю поміщаємо подрібнений гарбуз, цукор, апельсинову шкірку та сік.
Ставимо каструлю на вогонь, а потім варимо на середньому вогні протягом 15 хвилин. При цьому потрібно постійно помішувати інгредієнти.
Вийняти апельсини та влити набубнявілий желатин. Перемішувати до повного розчинення.
Зняти каструлю з вогню й подрібнити всі інгредієнти за допомогою блендера.
Піну потрібно всю прибрати.
Форму, у якій буде застигати суміш, застелити харчовою плівкою й вилити сюди суміш. Помістити все в холодильник до повного застигання.
Застиглий мармелад посипте цукром і переверніть форму на дошку або тарілку.
Плівку також слід зняти, а потім нарізати пласт мармеладу на шматки.