Копчена рибка з картоплею – традиційна страва, яку наші люди дуже поважають. На жаль, більшість магазинної продукції напхана барвниками, шкідливими добавками і консервантами. Від натурального копченого смаку нічого не залишилося.
Ми пропонуємо вам зробити таку рибку самостійно в домашніх умовах. При цьому вам не знадобиться коптильня. Звичайно ж, це варіація на тему копченої скумбрії, але дуже смачна і корисна!
Для приготування вам знадобиться:
- Скумбрія (середня) – 1 шт
- Цибулиння (скільки є, на око)
- Сіль (ложки без верху) – 5 ст.л.
- Вода – 1 л
приготування:
Для початку потрібно замочити лушпиння цибулі в воді на півгодини.
Ставимо на плиту і солимо. На літр води беремо 5 ст.л солі.
Доводимо до кипіння і кладемо тушку скумбрії, варимо її рівно 3 хвилини.
Відкидаємо рибу на друшляк і нехай остигає.
Усе!
Врахуйте, що за 3 хвилини проварюється невелика риба. Якщо тушка по більше, то можна зробити кілька надрізів, щоб краще приготувалася.