Дуже смачний і простий десерт до чаю – мінімум часу на приготування. Виходить смачний і апетитний, банан надає якусь родзинку, а аромат зігріє і огорне навіть в холоди, передають Патріоти України.
Важливо, щоб банани були стиглі і всі інгредієнти були кімнатної температури.
Інгредієнти:
- Банани стиглі — 3 шт
- Вершкове масло 82% — 100 г
- Ванільний цукор — 20 г
- Цукор — 30 г
- Яйця великі — 2 шт
- Борошно — 150 г
- Розпушувач — 10 г
- Сіль — 1/3 ч.л.
- Ізюм — 70 г
- Волоські горіхи — 70 г
Приготування:
1. Банани розім’яти виделкою.
2. Додати м’яке вершкове масло, цукор, ванільний цукор, сіль, яйця — збити суміш міксером 1-2 хвилини. Додати борошно з розпушувачем. Збити міксером до однорідності. Додати родзинки і обсмажені волоські горіхи, перемішати.
3. Силіконову форму змастити вершковим маслом. Вилити тісто, рівномірно розподілити його.
4. Випікати 50-60 хвилин при температурі 170 градусів. Готовність перевіряти дерев’яною шпажкою або зубочисткою, вона повинна виходити повністю сухою.
5. Готовому кексу дайте охолонути 10 хвилин у формі, потім можна діставати з форми.