Хіба можна когось здивувати стравами з картоплі? Цей овоч настільки приївся публіці, що, здається, розкрити нові смакові якості картоплі не вийде навіть у найбільш досвідчених кулінарів. Але ж душа вимагає, а руки тягнуться готувати, передають Патріоти України.
Ми знайшли новий, зовсім нетривіальний спосіб приготувати картоплю, щоб вийшло і смачно, і швидко, і по кишені не вдарило. Секрет – в маринаді!
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 40 г соєвого соусу
- 2-3 зубчики часнику
- 40 г соняшникової олії
- 1 пучок зелені (за смаком)
- сіль, перець за смаком
Інгредієнти для соусу:
- 100 г сметани
- 2 ст. л. майонезу
- 1 ч. л. базиліка
- сіль і перець за смаком
Приготування:
- Картоплю очистити від шкірки, розрізати на четвертинки і відварити до готовності у несолоній воді – 5-7 хвилин цілком достатньо, щоб овоч не розварився і не розкришився під час подальших маніпуляцій.
- Поки картопля вариться, приготуйте заправку: часник пропустіть через прес, змішайте з соєвим соусом і олією, додайте сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте інгредієнти виделкою або вінчиком.
- З картоплі злийте воду і трохи остудіть. Вливаємо в каструлю з картоплею соєву заправку і рівномірно розподіляємо її, накривши посуд кришкою і злегка струснувши її.
- Деко змащуємо олією і викладаємо на нього скибочки картоплі на невеликій відстані одну від одної. Запікати 15-20 хвилин при 200 °C.
- Якою б смачною не вийшла картопля, рекомендуємо подавати її зі сметанним соусом. Для цього змішайте сметану з майонезом, додаємо базилік, сіль, перець і ретельно перемішуємо.
- Дрібно поріжте зелень і посипте нею готову запечену картоплю, в соусник помістіть сметану заправку і з пилу, з жару подавайте частування до столу.
Приємного апетиту!
Загрузка...