За розміром вони більше звичайних оладок, але менше млинців.
Смак у них просто супер.
Вам неодмінно сподобаються.
Спробуйте приготувати!
Продукти:
Склянка об’ємом – 250 мл
- Манна крупа – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Дріжджі – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода тепла – 500 – 550 мл
Як приготувати оладки
У невелику миску висипаємо манну крупу, додаємо борошно, дріжджі, розпушувач, цукор, ванільний цукор, сіль і наливаємо теплу воду.
Все дуже добре розмішуємо віночком.
Тепер перетираємо занурювальним блендером отриману суміш, приблизно 5-6 хвилин.
Накриваємо суміш, харчовою плівкою і рушником і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
Через годину добре перемішуємо всю суміш. Починаємо пекти оладки.
Якщо у вас є маленька міні сковорідка, то зараз вона буде якраз до речі.
У ній вийдуть маленькі млинці, формою трохи більше ніж оладки але менше звичайних млинців.
Якщо ж у вас звичайна сковорода, це теж не біда.
Просто наливайте тіста, стільки щоб млинець вийшов невеликий.
Ставимо сковорідку на вогонь трохи нижче середнього.
Трохи прогріваємо її і змащуємо олією.
У ополоник набираємо наше тісто і виливаємо на сковорідку роблячи невеликий млинець.
Смажимо наші оладки на невеликому вогні, з двох сторін до красивого золотистого кольору.
Подавати такі оладки можна з медом або сметаною. Смачного!