Булочки з заварним кремом за цим рецептом готуються дуже швидко і обов’язково Вам сподобається.
Булочки з заварним кремом: інгредієнти
Тісто:
- Яйця – 1 шт.
- Молоко – 250 мл.
- Вершкове масло – 75 гр.
- Борошно – 500 гр.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Сіль – 1/2 ч. л.
Крем:
- Цукор – 50 гр.
- Молоко – 250 мл.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Картопляний крохмаль – 1 ст. л.
- Ванільна есенція – 1 ч. Л.
- Борошно – 1 ст. л.
Глазур:
- Пудра цукрова – 100 гр.
- Кокосова стружка – 50 гр.
- Сік лимонний – 1 шт.
Як приготувати булочки з заварним кремом
Спочатку приготуйте крем: насипте в миску крохмаль і борошно, додайте в суху суміш жовтки і перемішайте віночком до однорідності. Влийте 1/3 гарячого ванільного молока в крохмально-яєчну суміш, постійно помішуючи віночком. Потім, безперервно помішуючи, влийте решту молока, поставте на слабкий вогонь, постійно помішуючи.
В процесі нагрівання крем повинен загуснути. Готовий крем перекладіть в іншу миску, щоб він швидше охолов. Миску з кремом накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник до повного охолодження. Холодний крем перекладіть в кондитерський мішок.
Тісто
Нагрійте молоко і розведіть в ньому дріжджі з цукром, потім всипте 4 ст. л борошна. Поставте на 10 хвилин в тепле місце.
Поки готується опара, борошно просійте, масло розтопіть, одне яйце збийте з сіллю. Влийте яйця з сіллю в опару, що підійшла і почніть замішувати тісто.
Поступово підливайте масло і додайте борошно, але не весь, а 450 гр.
Замісіть пружне тісто, скачайте його в колобок.
Потім візьміть колобок, наберіть дуже холодної води у велику миску і опустіть туди тісто.
Через 10-15 хвилин тісто почне спливати, дістаньте тісто, просушіть серветкою і вимісіть з рештою борошном. Тісто накрийте серветкою і приберіть на 30 хвилин в сторону.
Візьміть тісто, розділіть на шматочки вагою приблизно 60-65 гр. Кожен скачайте в кульку, зверху трохи натисніть, щоб зробити поглиблення для крему, залиште на 20 хвилин, щоб тісто піднялося.
Заповніть кремом, змастіть яйцем і випікайте 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
Після приготування остудіть, полийте глазур’ю і посипте кокосовою крихтою. Булочки з заварним кремом готові.