Погода в 2020 році! Що прогнозують синоптики!

0

Погода в новому 2020 році багато в чому схожа на погоду 2019 року. Очікується м’яка зима, затяжна весна і спекотне літо. Однак, буде більше ураганів і повеней. Про це розповіла заввідділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ГСЧС України та НАН України Вазіра Мартазінова сайту Сегодня.

“Протягом кожного місяця буде велика нестійкість температури – від холоду до тепла. Кожні 5-6 днів ймовірні різкі перепади температури повітря, найскладніші регіони – це Карпати і Західна Україна, але можуть бути повені і в південно-східних областях, – аналізує Вазіра Мартазінова.

Вона зазначила, що за будь-яких великих перепадах температури, від тепла до холоду або від холоду до тепла, завжди виникають синоптичні стихійні ситуації.

“Тому можна зробити прогноз, що в році, що наступив буде той же, що і в минулому”, – сказала вона.

А за словами завідуючої відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ГСЧС і НАНУ Віри Балабух, зараз йде фаза зменшення сонячної активності, якої повинна була б відповідати фаза похолодання, проте відбувається навпаки, так як людина впливає на перегрів Землі майже в 10 раз більше, ніж природа.

“Протягом останніх п’яти років концентрація парникових газів в атмосфері підвищилися до рекордних рівнів, що свідчить про збереження тенденції до потепління протягом найближчих років і, ймовірно, десятиліть. Тому 2020 рік, ймовірно, не буде винятком. Нас чекають нові хвилі тепла, різкі зміни температури, дефіцит опадів, спекотне літо, сильні зливи, грози, град, шквали “, – резюмувала Балабух.

За її словами, немає підстав говорити, що процеси нагрівання Атлантики розгорнуться в зворотну сторону. Але навіть якщо раптом це станеться, то, з огляду на, що океан дуже повільно остигає, похолодання в Європі і в Україні чекати ще довго.

Джерело

Загрузка...
попередня статтяФарширована картопля в сковороді — цікава страва, яку можна приготувати з простих продуктів!
наступна статтяВ Україні ввели нові тарифи на газ! Скільки доведеться платити!