Німеччина “розгромила” всі заяви Кремля по Донбасу і Криму: “Ми знаємо з вуст самого Путіна”..

0

У 1994 році тодішній постпред РФ в ООН Сергій Лавров попросив голову Радбезу зареєструвати офіційний документ, так званий Будапештський меморандум.  Постпред Німеччини в ООН Крістоф Хойсген нагадав чинному постійному представникові РФ в ООН Василю Небензі про порушення Кремля, яке призвело до війни на Донбасі і анексії Криму.

“Перший пункт говорить: РФ підтверджує свою прихильність і  повагу незалежності, суверенітету, існуючих кордонів України. Україна в той момент поставилася з довірою до російських зобов’язаннь і відмовилася від ядерної зброї, яке було розміщено на її території. Після 20 років Україні довелося заплатити дуже велику  ціну за це сумлінне ставлення до Будапештського меморандуму і до Росії, оскільки РФ вторглася в Україну, в Крим, а також на схід України. Це було піднесено Росією, як внутрішнє повстання, але ми знаємо з вуст самого президента Володимира Путіна, який нагородив російських солдатів  , які брали участь в цій наступальнії операції … Це не прозвучало у виступі Василя (Небензя – постпред РФ в ООН – ред.) “, – сказав німецький дипломат.  Німецький дипломат нагадав що 17-липня 2014 року, коли на Донбасі збили малайзійський лайнер.  

Тоді Ігор Стрєлков-Гиркин повідомив про “успіх”, думаючи, що мова йде про український військовий літак.  Цей факт не залишився без уваги Заходу.  “Мінський пакет. Василь неодноразово на нього посилався, але не послався на один з найважливіших пунктів. Перший пункт – про припинення вогню. Я був в Мінську … припинення вогню в 00:00 15 лютого мало розпочатися 6 років тому. В той момент  напад з боку російських солдатів в Україні не припинився, оскільки російські бойовики не змогли заволодіти містом Дебальцеве … 2-й пункт – відведення важкого озброєння. До цього дня російське озброєння не було відведено від лінії зіткнення. 3-й пункт – ефективний моніторинг.

На цей  день ця задача поставлена ​​перед ОБСЄ і до цього дня СММ не може виконувати своє завдання, у них немає вільного доступу … СММ не може вести спостереження на російсько-українському кордоні в тому районі, який не підконтрольний українському уряду “, – нагадав представник Німеччини.  Більш того, за останніми звітами СММ ОБСЄ, 94% всіх інцидентів, яким піддаються спостерігачі, відбуваються з вини сепаратистів.  “До цього дня російські формування знаходяться (на Донбасі – ред.) … Я вислухав ваш виступ, Василь, і у мене склалося враження, що Україна вторглася в Росію, а не навпаки. Так, є проблеми. Я виїжджав до Києва, спілкувався з  депутатами в Раді. у них мало довіри до Росії … не виконується Будапештський меморандум. Це не Дума, де фактично штампуються рішення. Це все-таки демократія “, – вколов російського колегу представник Німеччини.  Він закликав Москву виконати свої зобов’язання, припинити паспортизацію населення ОРДЛО і зняти заборону на переміщення мирних жителів Донбасу.

За матеріалами dialog.ua

Загрузка...
попередня статтяНайпростіший спосіб розмитнення “євроблях”: українцям радять записати цю формулу
наступна стаття“Я дoвгo тepпілa, але мушy це сказати, дєвочки і жeнщіни, котрi до церкви ходитe, і платoчки при тім нa гoлову клaдетe” – Оксана Забужко