Одумайтеся люди…? Кoвiд покажеться вам квіточками: Білл Гейтс пoпeрeдив людство про зaгрoзy, від якої не вpятyє жодна вакцина…

0

лобальні зміни клімату стануть для людства ще більшим викликом, ніж пандемія коронавірусу. Адже від них не врятує жодна вакцина. Єдиний шлях – це повне припинення викидів парникових газів в атмосферу.

Про це написав у своїй новій книзі “Як уникнути кліматичної катастрофи: рішення, які у нас є, і прориви, які нам потрібні” співзасновник корпорації Microsoft, філантроп Білл Гейтс. В ефірі телеканалу NDTV мільярдер зазначив, що людство повинно прагнути, щоб до 2050 року шкідливі викиди знизилися до нуля. Тепер же їх обсяги становлять 51 млрд т в рік.

Гейтс порівняв сучасний клімат Землі з ванною, яка поступово наповнюється водою. “Навіть якщо зменшити потік води до тонкої цівки, в кінці кінців вона переповниться. Тому мета зі скорочення викидів не допоможе. Єдина розумна мета – нуль”, – переконаний він.

На думку підприємця, щоб втілити такий сценарій, цивілізації буде недостатньо зменшити споживання і кількість подорожей. Отже, боротьба зі змінами клімату стане найважчим кроком для людства за всю його історію.

В інтерв’ю Technology Review співзасновник Microsoft відзначив, що головними причинами забруднення атмосфери нашої планети є виробництво електроенергії, автомобілів і літаків, цементу, сталі і навіть тваринництво. Адже 18% парникових газів виділяються в результаті життєдіяльності корів. А це більше, ніж викиди від всього транспорту. Крім того, ще 9% вуглекислого газу виділяється в результаті забезпечення функціонування індустрії виготовлення м’яса.

Щоб подолати цю проблему, Гейтс радить людству освоїти безвуглецевої способи виробництва енергії, речей, продовольства, палива та іншого. До того ж, встигнути все це реалізувати необхідно лише за 30 років.

Перш за все Гейтс закликав подбати про рішення даних нагальних питань уряди країн, пише ВВС. Адже проблема зміни клімату несе не меншу загрозу, ніж світова пандемія коронавируса.

“Уряди повинні залучити кращих фахівців і знайти ефективні інструменти для запобігання катастрофи. Жоден політик не припускав, що пандемія коронавируса прийде несподівано. Так станеться і з кліматичними змінами”, – спрогнозував мільярдер.

“Як тільки починаються незворотні процеси в природі, екосистеми починають помирати. Це не можна виправити вакциною. Важливо почати працювати вже зараз, щоб підготуватися. Це буде важко, але якщо ми досягнемо мети, це стане найкращим результатом”, – уклав він.

Загрузка...
попередня статтяПам’ятаєте стоматологиню з Рівного яка бuла дітей?! Так от! Щойно розкрилося таке, що на здорову голову не налазить!
наступна статтяВетеран АТО: “Юзика, Лисого та Дубинського забули прищепити. Тоді народ точно зітхне полегшено … Смішні ви і безглузді!”