П0дивіться, що зараз відбувається з одеськими медиками, які перші вкололи собі вакцину Ковішелд

0

Десятки медиків, які раніше виявили бажання вакцинуватися, відмовилися робити щеплення препаратом AstraZeneca (Covishield). 

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на нараді в мерії повідомила директор департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради Олена Якименко під час доповіді про проведення вакцинації від коронавірусу, яка стартувала в Одесі 25 лютого.

«Вакциновано 60 медичних працівників: 40 – міської клінічної інфекційної лікарні, 20 – невідкладної допомоги та екстреної допомоги. Наступного дня у 22 вакцинованих спостерігалася реакція у вигляді підвищення температури – від 37,2 до 38,5 градусів. Погіршення загального стану … 26 співробітників лікарні з різних причин відмовилися від вакцинації», – сказала чиновниця.

За її даними, 26 лютого вакцинували співробітників МКЛ №5: із запланованих 67 осіб щеплення зробили лише 27. Цього ж дня вакцинували 43 співробітники невідкладної допомоги, МКЛ № 11.

«Є скарги на погіршення здоров’я», – додала Якименко.

Вона уточнила, що підготовка до вакцинації почалася ще з грудня минулого року. Зокрема, були підготовлені відповідні списки бажаючих, які підпадають під перший і другий етапи вакцинації від COVID-19.

До списку увійшли 1 тис. 28 осіб, з яких 496 – медпрацівники, що працюють у стаціонарах опорних лікарень, де проходять лікування хворі на COVID-19, дев’ятеро співробітників лабораторії, де проводять обстеження на коронавірус, 231 – співробітник станції невідкладної медичної допомоги, 292 – працівники і підопічні спеціалізованих установ.

Однак, як зазначила Якименко, частина медиків із зазначеного списку від вакцинації відмовилися.

Як пояснила керівник департаменту, спочатку передбачалася, що в Одесу надійде вакцина виробництва США BioNTech/Pfizer.

«Саме нею спочатку погодилися зробити щеплення 496 медичних працівників. У результаті, ми отримали AstraZeneca (Covishield) (індійського виробництва – УНІАН), і люди почали відмовлятися … », – додала чиновниця.

У той же час вона зазначила, що сама вакцинація в місті проходить за затвердженим графіком (планом). З метою вакцинації городян створено три мобільні бригади.

На сьогодні, 1 березня, запланована вакцинація співробітників Одеської МКЛ №10, 2 березня – 47 медиків у МКЛ №1. На 3 березня запланована вакцинація співробітників двох медустанов – пологового будинку №2, в якому перебувають жінки з COVID-19, і дитячої клінічної лікарні №3.

У Міністерстві охорони здоров’я України прокоментували побічні ефекти під час вакцинації проти коронавірусу індійським препаратом CoviShield, яким щеплять українців. Це назвали звичним явищем.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив в ефірі каналу “Україна 24” (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

“Побічні ефекти є за будь-якої вакцинації. Це дуже невеликий відсоток. Під час будь-якої рутинної вакцинації є певна кількість людей, у яких виникають ці побічні ефекти”, – пояснив Степанов.

Серед них міністр виокремив підвищення температури, невелике підвищення тиску, почервоніння шкіри у місці вакцинації.

Водночас, за словами Степанова, користь від щеплення є набагато більшою порівняно з поодинокими випадками побічних ефектів.

“Якщо ти вакцинувався, то ти точно або не захворієш, або матимеш дуже легкий перебіг хвороби. Але ти точно не потрапиш до реанімації і точно будеш живий. Користь очевидна”, – сказав глава МОЗ.

Загрузка...
попередня статтяУ Зеленського визнали, новий формат – потрібна підтримка! США не залишать: готові слухати!
наступна статтяДуже смачна картопля по-німецьки для всієї родини!