У генерала Марченка, якому всією країною збирали гроші на заставу, знайшли двоповерховий будинок з басейном у Києві. Він записаний на матір підлеглої

0

Генерал-майор Дмитро Марченко, якого підозрюють у закупівлі бракованих бронежилетів, проживає в приватному будинку в Києві, хоча в декларації інформації про нерухомості він не вказав. Про це повідомляють “Схеми”.

Біля особняка в районі Жулян журналісти зафіксували автомобіль, що належить військовослужбовцю, а в інший день і самого Марченка.

“Цей будинок, згідно з офіційною інформацією з реєстрів, був придбаний ще в лютому 2018 року. Він оформлений на матір Ольги Капінус, заступниці генерала Міноборони”, – сказано в матеріалі.

За версією слідства, Марченко і Капінус перебувають у цивільному шлюбі.

“Це важливо, тому що волонтери, завдяки яким військовий вийшов з СІЗО, могли бути введені в оману щодо матеріального стану генерала і його сім’ї, вважаючи, що він проживає в скромній орендованій квартирі”, – повідомляють “Схеми”.

При цьому в майнових деклараціях за 2018 року ні в Капінус, ні в її начальника цього будинку немає. Сусідня, зовні ідентична будівля, на одному із сайтів оголошень продається за 130 тисяч доларів.

В декларації, опублікованій 1 червня, військовослужбовець знову вказав, що досі проживає у службовому житлі в столиці. Інформації щодо користування будинком, оформленим на матір його заступниці, у декларації немає.

Більш того, генерал отримував компенсацію за оренду житла.

Судячи з відео, в будинку є доглянутий задній двір з басейном.

У липні 2019 року ексглава ДБР Роман Труба заявив, що керівництво Міністерства оборони може бути причетним до закупівлі партії з 11 тис. бракованих бронежилетів.
Вартість 20 тисяч бронежилетів — 176 млн грн, за оцінкою слідства 96 млн 800 тис — це збитки через фактично поставлені бронежилети.
11 листопада суд заарештував генерал-майора, начальника Головного управління Міноборони Дмитра Марченка. Йому призначили утримання під вартою або заставу в 76 млн грн. Потім змінили суму застави на 20 млн грн.
У підсумку 19 млн дала родина Петра Порошенка, ще мільйон зібрали активісти.

Джерело

Загрузка...
попередня стаття“У Єгипті моїх дpузiв нaзвaли pociянaми. Я cкaзaв, щo вoни укpaїнцi. А єгиптянин у вiдпoвiдь зaпитaв мeнe. “Чoму ж вoни poзмoвляють pociйcькoю?”
наступна стаття“Ніхто ваших тупих рекомендацій не дотримується…” Зірка 90-х звернувся до Зеленського через проблеми з грошима