“У Єгипті моїх дpузiв нaзвaли pociянaми. Я cкaзaв, щo вoни укpaїнцi. А єгиптянин у вiдпoвiдь зaпитaв мeнe. “Чoму ж вoни poзмoвляють pociйcькoю?”

0

Я люблю українську мову. Бо це моє рідне. Бо я українець. Я люблю Україну всім своїм серцем. Просто кажу так як є. Так як я думаю. Я дуже толерантно ставлюся до російськомовних українців і в мене ціла купа хороших російськомовних друзів. І між нами немає проблем з цим.

Ми вільно спілкуємося двома мовами і розуміємо один одного. Я люблю і поважаю своїх друзів і усіх людей впринципі. Бо так мені легше жити і творити. Так склалося історично, що ми розмовляємо 2-ма мовами, але ми українці.. І зараз в окопах на сході однаково захищають Україну, ризикують життям і гинуть як україномовні так і російськомовні українці. Я не буду говорити про те, хто кращий, а хто гірший. Ні. Я лише хочу сказати про важливість україномовного курсу впринципі. В перспективі. Про важливість усвідомлення і прийняття цієї концепції. Нехай не сьогодні, ок, але згодом хоча б спробувати.

Щоб діти вже розмовляли українською. Бо українець розмовляє українською, англієць англійською, а росіянин російською, ітд. І це абсолютно логічно. Я проти методів з під палки. Треба щоб людина сама захотіла і усвідомила важливість цього. Тобто треба спокійно пояснити і донести важливість цього.

Наприклад коли я був в Єгипті моїх друзів назвали росіянами. Я сказав, що вони українці. А єгиптянин у відповідь запитав мене.. “Чому ж вони розмовляють російською?” І я не знав, що йому відповісти, бо він був правий. Він почув різницю. Напис в паспорті це ще далеко не все.. Нам як ніколи необхідно бути зараз разом. Бо Пуйло не спить і тільки чекає, щоб розділити і володіти нами і нашими землями… Бо разом ми як кулак – зможемо вдарити при потребі, а окремо – ми розсипемось як пісок і не позбираєш потім ніколи…

В нас є наше. І нам чужого не треба. Українська мова – красива та інтелігентна мова. Нею неможливо поматюкатися навіть.. Співуча і лагідна… Полюбіть її, і ви навіть інакше себе будете почувати на енергетичному рівні. Друзі які перейшли-розповідали. Мова це те, що ідентифікує і відрізняє нас від багатьох інших національностей. Це наш аудіо паспорт якщо хочете.. Ще раз при всій повазі до усіх не україномовних українців. Дякую що дочитали до кінця.. Миру, поваги і добра! Дай Боже нам усім!

Собчук Олег

Загрузка...
попередня статтяЛюдей вже це дістало! Щойно під Києвом чоловік 3астрелuв рекетира, який хотів з нього щомісячної данини (ВІДЕО)
наступна статтяУ генерала Марченка, якому всією країною збирали гроші на заставу, знайшли двоповерховий будинок з басейном у Києві. Він записаний на матір підлеглої