Як Сухачов зробив з ДБР приватну структуру

0

Нашій редакції стало цікаво, чим може похизуватись в роботі Державне бюро розслідувань?

Зайшовши на офіційну сторінку ДБР у Facebook та Telegram ми не побачили скілько б значущих результатів роботи! Основну частину здобутків цієї служби (принаймні з початку війни) становлять новини щодо держзрадників та військових, які вчинили злочини…

Є слушне запитання: а де ж депутати та високопосадовці відправлені за грати ДБР?

Почавши з’ясовувати в чому ж справа ми поспілкувались із співробітниками інших правоохоронних органів (СБУ, поліція, військова служба правопорядку) та самого ДБР, які розповіли нам, що жоден слідчий не може без погодження керівника Головного слідчого управління ДБР – Олександра Удовіченка та в більшості випадків особисто Олексія Сухачова внести відомості до ЄРДР! 

Як виявилось, відповідь настільки проста – наскільки й жахлива! Виявляється, що Центральний апарат ДБР на чолі з директором Олексієм Сухачовим, фактично привласнили собі право самостійно вирішувати кого карати, а кого помилувати!

Ви тільки уявіть собі, що в ДБР ще минулого року придумали так званий – «Алгоритм взаємодії Головного слідчого управління зі слідчими підрозділами територіальних управлінь Державного бюро розслідувань та порядок організації їх роботи». На перший погляд ніби нормальний документ, якби не перший пункт:

1. З метою запобігання використання дій слідчих для дискредитації Державного бюро розслідувань та влади в цілому виникнення непередбачуваних ситуацій, які надалі можуть скласти негативну репутацію правоохоронному органу у суспільстві, заступникам директорів, начальникам слідчих відділів, особам, що виконують їх обов’язки, забезпечити інформування Головного слідчого управління з наданням довідок встановленого зразка щодо:

– Внесення до ЄРДР відомостей про кримінальні правопорушення за матеріалами оперативних підрозділів, у тому числі ДБР – узгоджувати перед внесенням.

Шановні! Ви тільки вдумайтесь у це!!! – «узгоджувати перед внесенням»!!!

Цим самим витерли ноги та наплювавши на верховенство права, закріплене Конституцією та норми Кримінального процесуального кодексу ст. 214, яка говорить нам, як у відповідності до закону повинен діяти слідчий : …

Не дивлячись на норми Законів! Таке погодження або взагалі непогодження може тривати від декількох днів до тижня! А в цей час оперативні співробітники СБУ, Внутрішньої безпеки Національної поліції та самого ДБР вимушені вигадувати велосипед, щоб злочинці не втекли, або якимись нелюдськими зусиллями пояснювати хабарникам, чому їм не несуть ті самі хабарі і багато іншого…

Ну, а щоб вже точно ніхто не зміг внести відомості про кримінальні правопорушення без дозволу Сухачова, той ще регулярно проводить наради та протоколами зобов’язує усе погоджувати із ним.

Але зволікання – це не саме страшне у цій ситуації… дуже багато матеріалів Сухачовим та його підлеглими в ГСУ ДБР не погоджується взагалі до внесення! І злодії уникають покарання! З яких міркувань: особистих, політичних чи взагалі меркантильних Олексій Олександрович не дає змоги розкривати злочини та в подальшому відправляти злочинців за грати, поки лишається для усіх таємницею… але це поки!

Ми дуже сподіваємось, що Офіс Генерального прокурора та НАБУ звернуть увагу на такі відверті порушення законів та вживуть відповідних заходів.

Загрузка...
попередня статтяПуmін відкрито в прямому ефірі заявuв, що Україна історuчно склалася як – Увага!!! Шmучнa держава! Відео
наступна статтяАндрій Іллєнко щoйно з nередової: Доки я ще жuвий, звертаюся до кожного, хто вважає себе українцем… Шановне панство…