Звістка

Новини України та світу

  • УКРАЇНА
  • CВІТ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • ПОРАДИ
  • РІЗНЕ
  • Home
  • ПОРАДИ
  • Рецептів дуже смачного салату з квасолі на зиму. Такий добрий, що ми за осінь з’їли

Рецептів дуже смачного салату з квасолі на зиму. Такий добрий, що ми за осінь з’їли

admin
05.09.201905.10.2019 No Comments

Прості і смачні заготовки з квасолі користуються в нашій родині заслуженою любов’ю і повагою. Воно й не дивно – ними потім можна істотно урізноманітнити зимове меню: покласти в борщ або суп при варінні, в овочеве або м’ясне рагу, просто подати як салат-закуску. Варіантів багато! Тому сьогодні хочу поділитися з вами дуже смачним рецептом салату з квасолі на зиму.

Салат з квасолею дуже ситний, адже бобові багаті білками. Готується швидко, часто – без стерилізації. Головне – заздалегідь замочити квасолю на кілька годин.

Салат з квасолею і помідорами, без стерилізації.

Складові:

– 500 г квасолі

– 5 штук. ріпчастої цибулі

– 1 кг помідорів

– 0,5 ч. ложки перцю чорного меленого

– 1 ч. ложка перцю запашного меленого

– 1,5 ст. ложки солі

– 5 штук. лаврового листа

– 2 ст. ложки рослинної олії (рафінованої)

– 1 ч. ложка оцтової есенції

Порада: квасолю краще злегка не доварити, ніж переварити. Вона потім «дійде» до потрібної кондиції у готовій страві.

Приготування:

Салат на зиму, консервований за рецептом, який не передбачає стерилізацію, починаємо готувати з обробки квасолі. Дуже важливо все зробити правильно, щоб заготовка добре зберігалася.

Бобові перебираємо, промиваємо, солимо і заливаємо чистою водою в пропорціях 1: 2 (на одну частину квасолі – дві частини води). Залишимо годин на 11-12. Я найчастіше заливаю квасолю ввечері і залишаю на ніч.

Знову зливаємо рідину, промиємо, наливаємо чисту воду і ставимо варитися до готовності бобових.

Поки квасоля вариться, чистимо цибулю, миємо її і нарізаємо кубиками. Обсмажуємо цибулю в сковороді на рослинній олії, поки вона не стане красивого золотистого кольору.

Помийте томати, проткніть їх зубочисткою в декількох місцях. Викладіть в миску і обшпарте окропом. Потім ненадовго опустіть в холодну воду. Шкурка томатів лопне в місцях проколів, і її легко можна буде зняти. Подрібнюємо помідори в пюре за допомогою блендера або м’ясорубки.

Виливаємо помідорову суміш в каструльку, солимо за смаком і ставимо варитися на невеликому вогні. Коли пюре трохи загусне, додаємо обсмажену цибулю. Тушимо хвилин 10.

Потім додаємо лаврові листи, спеції, тушкуємо все п’ять хвилин і засипаємо квасолю. Блюдо має тушкуватися після цього ще півгодини. В кінці приготування влийте оцтову есенцію і перемішайте.

Стерилізуємо банки і кришки, ошпарюючи їх окропом. Готовий овочевий салат розливаємо ополоником в банки, закочуємо кришками. Потім потрібно перевернемо, укутати, і залишити до повного охолодження. Ставимо на зберігання.

Ось такий легкий рецепт з фото дуже смачного салату на зиму з квасолі. Ви можете поекспериментувати зі спеціями і травами, додати щось своє. Заготовки вийдуть різні, але все одно дуже смачні.

Загрузка...

Навігація записів

Помuраючи дід із закарпаття покликав онуку з чоловіком і наказав у вaжкі часи викoрчувати стару яблуню. Але робити те мали лишень вдвох нікого стороннього до тієї роботи кликати не можна
Донбас хочуть обгородити від України парканом. Уже звернулися до Зеленського

Related Articles

Купити вкладиші у напіввагон в Україні

olia
28.05.202528.05.2025 No Comments

Международная морская перевозка и доставка сборных грузов из США

olia
28.05.202528.05.2025 No Comments

Жіночий одяг MAXA: комфорт та елегантність

olia
20.05.202520.05.2025 No Comments

Залишити відповідь Скасувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes