9 рецептів закусок, які стануть в нагоді на будь-яке свято – забирай собі!

0

Для зустрічі свята потрібні найбільш різноманітні закуски на столі. Це і салати, і холодець, і закусочні торти та багато іншого.

Закусочний торт «Наполеон»

Інгредієнти:

  • Готові або випечені листкові коржі (5 шт)
  • Пачка маойнезу
  • Рибна консерва
  • 4 яйця
  • 20 гр твердого сиру
  • 1 велика цибулина
  • 2 моркви

Приготування:

  1. Яйця відварити і дрібно нарізати, цибулю і моркву подрібнити і пасерувати, сир натерти на тертці.
  2. На перший листковий корж накладаємо змішаний з майонезом натертий сир. На наступний шар пасеровані і трохи охолоджені цибулю і моркву, змастити майонезом.
  3. Поверх наступного коржа накладаємо шар подрібненої рибної консерви, збризкуємо майонезом.
  4. Наступний шар – перемішані з майонезом яйця.
  5. Останній листковий корж можна прикрасити крихтою жовтків, дрібно посіченою зеленню, тертим сиром, також можна злегка збризнути майонезом.
  6. Торту необхідно ніч постояти, тоді він стане м’якше.

Фаршировані бублики

Інгредієнти:

  • Бублики (20 шт)
  • Фарш (яловичий і свинячий, всього 400 р.)
  • Яйця (1 шт)
  • Тертий сир (50 р.)
  • Болгарський перець (1/4 плоду)
  • Сіль, перець.

Приготування:

  1. Починаємо з бубликів. Краще взяти звичайні, гірчичні бублики, без маку і ваніліну. Все-таки фарширувати їх будемо м’ясом.
  2. Бублик заливаємо теплою водою (деякі заливають молоком, але мені дуже «жирно») і залишаємо намокнути хвилин на 30. Так, щоб серединка залишалася твердою.
  3. Тим часом м’ясний фарш посолити, поперчити, додамо яйце і все перемішати.
  4. Перчик наріжемо маленькими шматочками. А натертий сир у нас вже готовий.Все робиться досить швидко – до цього моменту наші бублики вже мали досить розмокнути.
  5. Начиняємо кожну бублики фаршем і викладаємо на деко, змащене маслом або застеленому папером для випічки (на папері бублики все ж прилипли, напевно, краще все ж змастити).
  6. Зверху посипаємо сиром.
  7. Викладаємо шматочки перцю.
  8. І відправляємо запікатися на 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Печінковий торт «Новий рік»

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 800 гр
  • Борошно – 200 гр
  • Яйце куряче – 3 шт
  • Морква – 200 гр
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Майонез – 300 гр
  • Петрушка – на смак
  • Сіль – за смаком

Приготування:

  1. Печінку промити, видалити плівочки – ох вже й нудна робота. Подрібнити в блендері печінку.
  2. Додати яйця, борошно, рослинне масло і сіль, добре перемішати.
  3. На розігріту сковороду наливати тісто і випікати коржі, як млинці, обсмажуючи з двох сторін.Змащувати сковороду маслом необхідно тільки для першого коржа, інші будуть відокремлюватися завдяки маслу всередині тіста.
  4. Моркву натерти на тертці, цибулю порізати півкільцями, все посолити і обсмажити овочі в олії протягом 5-7 хвилин до золотистого кольору.
  5. Підсмажені коржі брати по одному, змащувати майонезом і викласти шар цибулі з морквою, потім накривати наступним.
  6. В кінці змастити торт майонезом і дати охолонути. Можна і теплим їсти цей торт, але мені холодним подобається більше.

Справжній холодець

Приготування:

  1. Свинячі ніжки, вушка, гомілку ( телячу ), серце свиняче – замочую на 3-4 години, чищу, заливаю водою і поставити на малий вогонь.
  2. Як закипить знімаю піну і весь жир, який утворився…. додаю моркву, цибулю (одну цибулину не очищаю до кінця для кольору )….варю 3,5 – 4 години на маленькому вогні до готовності, солю, перчу за смаком.
  3. Як приготувався, розбираю, заливаю і в холодильник…(можна додати часничок).

Сирна Закуска «Кали»

Приготування:

Ну, тут нічого особливого))))В листочки плавленого вершкового сиру покласти начинку: на дрібній тертці сир, яйця, видавити 2-3 зубчики часнику і змішати з майонезом. Тичинки зробити з корейської моркви

Бутерброди з ківі

Приготування:

Вони шикарні….скибочки батона намазати сумішшю тертого плавленого сиру з часником і майонезом…зверху-кружечок очищеного ківі і прикрасити зеленню…незвичайні і дуже смачні!!!

ДРУГИЙ ВАРІАНТ – просто змастити багет шаром ікри мойви+трохи майонезу, зверху ківі.

Яйця фаршировані грибами

Приготування:

  1. Відварити яйця, розрізати вздовж і вийняти жовтки.
  2. Сухі гриби замочити в холодній воді приблизно на годину, потім відварити до готовності в підсоленій воді, вийняти з води, остудити, пропустити через м’ясорубку, обсмажити ріпчасту цибулю і все змішати з жовтками і майонезом, зверху натертий сир, прикрасити зеленню або помідорками.

Скумбрія домашнього копчення «Ще хочу!»

Інгредієнти:

  • Скумбрія (свіжоморожена) – 2 шт
  • Чай чорний (листовий) – 2 ст. л.
  • Цибулиння – 3 жмені
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Перець чорний (горошок) – 10 шт
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Рідкий дим – 1 ст. л.
  • Вода – 1 літр

Приготування:

  1. Розморожену скумбрію випатрати, видалити голову і хвіст.
  2. Закип’ятити воду, додати сіль, цукор, перець, лавровий лист, чай і цибулиння.
  3. Проварити на повільному вогні 1-2 хвилини. Зняти з вогню і залишити остигати до кімнатної температури.
  4. Охолоджений розсіл процідити або прибрати шумівкою цибульне лушпиння. Додати в розсіл рідкий дим.
  5. Опустити в розсіл скумбрію. Залишити при кімнатній температурі на 5-6 годин.
  6. Потім прибрати в холодильник ще на 18 годин.
  7. Загальний час приготування риби 24 години.
  8. Вийняти рибу з розсолу. Обсушити паперовим рушником.

Мариновані овочеві рулетики в томатній заправці

Інгредієнти:

  • Середній качан капусти
  • Морква
  • Часник
  • Чорний мелений перець.

Точна кількість не пишу – вся справа смаку.

Приготування :

  1. Маринад: 1 літр води, 2 ст л. солі, 0,5 склянки цукру, 0,5 склянки рослинної олії, 1/3 ст столового 9% оцту, чорний і запашний перець горошком ( по 5-8 штук), 1-2 лавр. листа.
  2. Від качана відрізати верхню жорстку частину, решту – розібрати на листочки, злегка проварити. Я роблю так – опускаю в киплячу воду качан і поступово самі листочки відокремлюються. Головне, щоб листочки не переварилися.
  3. Дати охолонути.
  4. Приготувати начинку: натерти моркву на тертці для корейської моркви, часник пропустити через прес, перець, все перемішати.
  5. Кожен листочок розрізати на 4 частини, вирізавши жорстку серединку.
  6. Нафарширувати капусту, звернувши трубочками.
  7. Скласти щільно шарами в підходящий посуд.
  8. Зварити маринад: закип’ятити воду з сіллю і цукром, додати спеції, олію, проварити 5-7 хвилин, додати оцет, дати закипіти і відразу залити рулетики. Зверху покласти пару ложок томатної заправки.
  9. Накрити тарілочкою. Можна поставити невеликий гніт. Залишити на добу при кімнатній температурі. Прибрати в холодильник.

Джерело

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я