Без масла борошна та яєць. Легкий осінній пиріг. Всього один інгредієнт надає “того самого” неповторного смаку
Пропонуємо вам приготувати пиріг з гарбуза без масла, борошна та яєць. Він виходить дуже смачним і легким. Пиріг буквально тане в роті і сподобається навіть тим, хто не любить гарбуз.
необхідні продукти
- 300 грам тертого гарбуза
- 1 лимон
- 250 грам кефіру
- 300 грам цукру
- 270 грам манної крупи
- 2 чайні ложки розпушувача
- 120 мілілітрів води
починаємо приготування
- Лимон промиваємо і знімаємо з нього цедру.
- У миску кладемо гарбуз, додаємо лимонну цедру, манку, кефір, розпушувач і цукор (100 гр.). Все перемішуємо. Даємо тісту постояти 10-15 хвилин.
- Форму для випічки промазуємо маслом і кладемо в неї тісто. Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 30-35 хвилин.
- У невелику каструлю наливаємо воду і додаємо цукор десь грам 50- 70. ставимо її на плиту і доводимо до кипіння. Проварюємо сироп до розчинення цукру і додаємо лимонний сік. Добре перемішуємо і знімаємо з вогню.
- Дістаємо з духовки і поливаємо сиропом. У такому вигляді залишаємо пиріг просочуватися на 20-30 хвилин, а потім подаємо до столу.
Загрузка...