Site icon Звістка

Чудо пиріг з сиром і ягодами! Швидкий і простий рецепт!

Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати дуже смачний, ніжний, можна сказати що тане в роті пиріг з сиром і ягодами.

Пиріг можна готувати з будь-якими ягодами, які ви любите. Якщо ви не любите ягоди, то ягоди можна взагалі не додавати.

Необхідні продукти:

Тісто

Крем

Як приготувати пиріг з сиром і ягодами

Давайте приготуємо, почнемо з сирної маси. У миску викладаємо 400 грамів м’якого сиру без крупинок.

Можна брати будь-який м’який сир, який ви любите. Сир можна замінити вершковим сиром.

Зіб’ємо сир, щоб він став ніжним і повітряним. Якщо у вас сир з крупинками, то його краще збивати блендером, або протерти через сито, щоб сир став гладким і однорідним.

До сиру додаємо 1 яйце, перемішуємо на не великих оборотах міксера до однорідного стану, збивати не треба.

Додаємо друге яйце, так само перемішуємо на не великих оборотах міксера до однорідного стану.

Висипаємо 130 грамів або 6,5 ст. ложок без верху цукру, 10 грамів або 2 ч. ложки ванільного цукру, дрібку солі 200 грамів сметани. У мене сметана жирністю 20%, можна брати і більш жирну сметану. Сметану можна замінити густим натуральним йогуртом

Перемішуємо на не великих оборотах міксера до однорідного стану, збивати не треба. Виходить ніжна і повітряна сирна маса.

Приготуємо насипне тісто. У миску просіваємо 240 грамів або 1,5 склянки пшеничного борошна. У мене склянка об’ємом 250 мл.

Додаємо 20 грамів або 1 ст. ложку без верху цукру, 5 грамів або 1 ч. ложку ванільного цукру, 6 грамів або 1 повну ч. ложку розпушувача для тіста.

Перемішаємо, щоб всі інгредієнти з’єднались.

Далі пиріг готується досить швидко, тому не забудьте включити духовку нагріватися до 180 градусів. 100 грамів холодного вершкового масла обвалюємо в борошні і натираємо на великій тертці. Масло періодично обвалюємо в борошні, щоб воно не тануло.

Перетремо масло з борошняною сумішшю в крихту.

250 грамів замороженої малини, можна брати будь-які ягоди, які ви любите, посипаємо 10 грамами або 1 десертною ложкою пшеничного борошна.

Перемішуємо, кожна ягода повинна бути покрита борошном. Ягоду заздалегідь розморожувати не треба.

Пиріг зручно випікати в роз’ємній формі. Я випікаю в роз’ємній формі діаметром 19 см.

Дно форми закриваємо пергаментним папером, боки форми нічим закривати і змащувати не треба.

У нас буде 5 шарів з крихти, тому ділимо візуально крихту на 5 частин

Посипаємо дно форми 1/5 частиною крихти, рівномірно розрівнюємо.

Ділимо сирну масу візуально на 4 частини, у нас буде 4 сирних шари.

Перекладаємо ¼ частину начинки в кондитерський або харчовий пакет і покриваємо крихту сирною масою.

Ділимо візуально ягоди на 3 частини і викладаємо 1/3 частину ягід на сирну масу.

Ягоди посипаємо крихтою, крихту закриваємо сирною масою, на сирну масу викладаємо частину ягід, ягоди посипаємо крихтою.

Крихту закриваємо сирною масою, на сирну масу викладаємо решту ягід. Посипаємо ягоди крихтою, злегка приминаємо.

Крихту покриваємо рештою сирної маси і розрівнюємо. Сирну масу посипаємо залишками крихти.

Прибираємо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 60-70 хвилин до ніжного золотистого кольору. Час випічки буде залежати від вашої духовки. Пиріг повинен піднятися рівною, красивою шапочкою.

Даємо пирога повністю охолонути у формі. Коли пиріг охолоне, він осяде, так і повинно бути. Остиглий пиріг звільняємо від форми.

Для краси пиріг можна посипати цукровою пудрою. Пиріг виходить дуже смачний, ніжний, ароматний і красивий в розрізі. Смачного!

Джерело

Exit mobile version