А ви вже вирішили, чим порадуєте друзів і близьких в Новорічну ніч? Напевно у вас є коронне блюдо, від якого прийдуть в захват навіть закоренілі гурмани. Не забудьте доповнити ваш список яскравими і незвичайними салатами, інформує UkrMedia.
Ось 7 перевірених часом салатів, які ідеально впишуться у ваше новорічне меню:
Салат з кальмарами
Ось що вам знадобиться:
- 200 гр кальмарів;
- 100 г свіжих грибів;
- 2 варених яйця;
- 1 цибулина;
- 1 маринований огірок;
- лимонний сік;
- майонез, сіль, зелень свіжа (кріп).
Приготування:
- Гриби наріжте скибочками і обсмажте на олії до готовності.
- Цибулю дрібно наріжте і обдайте окропом.
- Кальмари очистіть і опустіть у вже киплячу воду. Варіть не більше 2-3 хвилин.
- Наріжте кальмари соломкою, варені яйця і огірки – кубиками.
- Подрібніть кріп, майонез змішайте з декількома краплями лимонного соку.
- Всі інгредієнти змішайте і заправте майонезом.
Салат “Ситний”
Інгредієнти:
- морква – 3 шт.;
- цибуля – 3 шт.;
- серце – 500 гр;
- мариновані огірки – 3 шт.;
- консервована кукурудза – 12 ст. л.;
- соняшникова олія – 3 год л.;
- легкий майонез – 10 ч. л.
Приготування:
- Моркву наріжте соломкою, цибулю – дрібними кубиками. Все посоліть і обсмажте на рослинному маслі.
- Серце відваріть і наріжте дрібною соломкою.
- Огірки наріжте кубиками.
- Всі інгредієнти змішайте і заправте майонезом. Можете викласти салат шарами: спочатку серце, потім огірки та морква.
- Прикрасьте салат на свій розсуд.
Салат “Ніжний”
Ось що вам знадобиться:
- свіжа капуста пекінська;
- кукурудза консервована – 3 ст. л.;
- свіжий огірок – 1 шт.;
- свіжа морква – 1 шт.;
- зубчик часнику;
- майонез;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Капусту нашаткуйте і помніть руками.
- Огірок наріжте тонкою соломкою.
- Моркву натріть на дрібній тертці, зубчик часнику видавте через прес.
- Все змішайте і заправте майонезом, посоліть за смаком.
Салат “Королівський”
Інгредієнти:
- упаковка крабових паличок;
- 1 апельсин;
- 4 яйця;
- 100 гр консервованої кукурудзи;
- 100 – 150 г майонезу.
Приготування:
- Крабові палички розморозьте, яйця зваріть круто, очистіть і наріжте дрібними кубиками.
- Крабові палички наріжте поперек на невеликі скибочки.
- Апельсин очистіть від шкірки і розберіть на часточки. Кожну часточку очистити від плівок, а потім наріжте довільними шматочками.
- З’єднайте підготовлені продукти, додайте до них кукурудзу і майонез, все акуратно перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком.
- Салат викладіть в салатник і подавайте до столу.
Салат “Натхнення”
Ось що вам знадобиться:
- філе оселедця – 2 шт.;
- 1/2 склянки рубаних волоських горіхів;
- 300 гр печериць;
- 3 варених круто яйця;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- 1 морква;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- 1 пучок кропу;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 200 гр майонезу.
Приготування:
- Філе оселедця наріжте дрібними кубиками, змішайте з горіхами.
- Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці.
- Овочі з’єднайте, обсмажте на маслі, не допускаючи зміни кольору.
- Гриби відваріть в підсоленій воді, остудіть, наріжте скибочками.
- Яйця, кріп і зелену цибулю дрібно порубаєте. Цибулю змішайте з кропом.
- Підготовлені інгредієнти укладіть в салатник шарами в наступному порядку, змащуючи кожен шар майонезом: оселедець з горіхами, яйця, овочі, гриби і зелень.
- При подачі змастіть салат залишками майонезу і посипте рубаною зеленню.
Салат “Біла ніч”
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- мариновані гриби – 200 гр;
- цибуля – 2 шт. (обсмажити);
- картопля – 2 шт. (відварити в “мундирі”);
- сира морква – 1 шт.;
- варене м’ясо (можна язик) – 300 гр;
- твердий сир – 250 гр;
- майонез або сметана (за смаком).
Приготування:
- Гриби дрібно наріжте і покладіть в салатник.
- Цибулю наріжте і обсмажте на рослинному маслі до м’якості, викладіть її на серветку і дайте охолонути. Цибулю покладіть на гриби і змастіть майонезом.
- Картоплю очистіть, натріть на крупній тертці, перемішайте з майонезом і викладіть на цибулю.
- Моркву натріть на крупній тертці, викладіть поверх картоплі і змастіть майонезом.
- М’ясо наріжте маленькими шматочками і покладіть на моркву, змастіть майонезом.
- Зверху натріть на крупній тертці сир.
- Можна прикрасити салат скибочками лимона і зеленню.
Салат з чорносливом шарами
Інгредієнти:
- 1 банка консервованої сайри;
- твердий сир – 100 гр;
- варені яйця – 3 шт.;
- яблуко – 1 шт.;
- 1 цибулина;
- чорнослив – 50 г;
- волоські горіхи – 50 г;
- майонез.
Приготування:
- Цибулю дрібно наріжте, посипте цукром і збризніть оцтом, залиште маринуватися на 15 хвилин.
- Рибу розімніть виделкою і викладіть на дно тарілки, змастіть майонезом.
- На рибу викладіть мариновану цибулю, змастіть майонезом.
- Далі йде терте яблуко, його теж потрібно змастити майонезом.
- Наступний шар – терті яйця, змастіть їх майонезом.
- На яйця викладіть дрібно нарізаний чорнослив, змастіть його майонезом.
- Верх салату прикрасьте тертим сиром, змастіть його майонезом і присипте подрібненими смаженими горіхами.
- Перед подачею салат охолодіть.
Смакота!
Загрузка...