Добірка смачних салатів на Новий Рік! Перевірено роками!

0

А ви вже вирішили, чим порадуєте друзів і близьких в Новорічну ніч? Напевно у вас є коронне блюдо, від якого прийдуть в захват навіть закоренілі гурмани. Не забудьте доповнити ваш список яскравими і незвичайними салатами, інформує UkrMedia.

Ось 7 перевірених часом салатів, які ідеально впишуться у ваше новорічне меню:

Салат з кальмарами

Ось що вам знадобиться:

  • 200 гр кальмарів;
  • 100 г свіжих грибів;
  • 2 варених яйця;
  • 1 цибулина;
  • 1 маринований огірок;
  • лимонний сік;
  • майонез, сіль, зелень свіжа (кріп).

Приготування:

  1. Гриби наріжте скибочками і обсмажте на олії до готовності.
  2. Цибулю дрібно наріжте і обдайте окропом.
  3. Кальмари очистіть і опустіть у вже киплячу воду. Варіть не більше 2-3 хвилин.
  4. Наріжте кальмари соломкою, варені яйця і огірки – кубиками.
  5. Подрібніть кріп, майонез змішайте з декількома краплями лимонного соку.
  6. Всі інгредієнти змішайте і заправте майонезом.

Салат “Ситний”

Інгредієнти:

  • морква – 3 шт.;
  • цибуля – 3 шт.;
  • серце – 500 гр;
  • мариновані огірки – 3 шт.;
  • консервована кукурудза – 12 ст. л.;
  • соняшникова олія – 3 год л.;
  • легкий майонез – 10 ч. л.

Приготування:

  1. Моркву наріжте соломкою, цибулю – дрібними кубиками. Все посоліть і обсмажте на рослинному маслі.
  2. Серце відваріть і наріжте дрібною соломкою.
  3. Огірки наріжте кубиками.
  4. Всі інгредієнти змішайте і заправте майонезом. Можете викласти салат шарами: спочатку серце, потім огірки та морква.
  5. Прикрасьте салат на свій розсуд.

Салат “Ніжний”

Ось що вам знадобиться:

  • свіжа капуста пекінська;
  • кукурудза консервована – 3 ст. л.;
  • свіжий огірок – 1 шт.;
  • свіжа морква – 1 шт.;
  • зубчик часнику;
  • майонез;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Капусту нашаткуйте і помніть руками.
  2. Огірок наріжте тонкою соломкою.
  3. Моркву натріть на дрібній тертці, зубчик часнику видавте через прес.
  4. Все змішайте і заправте майонезом, посоліть за смаком.

Салат “Королівський”

Інгредієнти:

  • упаковка крабових паличок;
  • 1 апельсин;
  • 4 яйця;
  • 100 гр консервованої кукурудзи;
  • 100 – 150 г майонезу.

Приготування:

  1. Крабові палички розморозьте, яйця зваріть круто, очистіть і наріжте дрібними кубиками.
  2. Крабові палички наріжте поперек на невеликі скибочки.
  3. Апельсин очистіть від шкірки і розберіть на часточки. Кожну часточку очистити від плівок, а потім наріжте довільними шматочками.
  4. З’єднайте підготовлені продукти, додайте до них кукурудзу і майонез, все акуратно перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком.
  5. Салат викладіть в салатник і подавайте до столу.

Салат “Натхнення”

Ось що вам знадобиться:

  • філе оселедця – 2 шт.;
  • 1/2 склянки рубаних волоських горіхів;
  • 300 гр печериць;
  • 3 варених круто яйця;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 1 морква;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 200 гр майонезу.

Приготування:

  1. Філе оселедця наріжте дрібними кубиками, змішайте з горіхами.
  2. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці.
  3. Овочі з’єднайте, обсмажте на маслі, не допускаючи зміни кольору.
  4. Гриби відваріть в підсоленій воді, остудіть, наріжте скибочками.
  5. Яйця, кріп і зелену цибулю дрібно порубаєте. Цибулю змішайте з кропом.
  6. Підготовлені інгредієнти укладіть в салатник шарами в наступному порядку, змащуючи кожен шар майонезом: оселедець з горіхами, яйця, овочі, гриби і зелень.
  7. При подачі змастіть салат залишками майонезу і посипте рубаною зеленню.

Салат “Біла ніч”

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • мариновані гриби – 200 гр;
  • цибуля – 2 шт. (обсмажити);
  • картопля – 2 шт. (відварити в “мундирі”);
  • сира морква – 1 шт.;
  • варене м’ясо (можна язик) – 300 гр;
  • твердий сир – 250 гр;
  • майонез або сметана (за смаком).

Приготування:

  1. Гриби дрібно наріжте і покладіть в салатник.
  2. Цибулю наріжте і обсмажте на рослинному маслі до м’якості, викладіть її на серветку і дайте охолонути. Цибулю покладіть на гриби і змастіть майонезом.
  3. Картоплю очистіть, натріть на крупній тертці, перемішайте з майонезом і викладіть на цибулю.
  4. Моркву натріть на крупній тертці, викладіть поверх картоплі і змастіть майонезом.
  5. М’ясо наріжте маленькими шматочками і покладіть на моркву, змастіть майонезом.
  6. Зверху натріть на крупній тертці сир.
  7. Можна прикрасити салат скибочками лимона і зеленню.

Салат з чорносливом шарами

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованої сайри;
  • твердий сир – 100 гр;
  • варені яйця – 3 шт.;
  • яблуко – 1 шт.;
  • 1 цибулина;
  • чорнослив – 50 г;
  • волоські горіхи – 50 г;
  • майонез.

Приготування:

  1. Цибулю дрібно наріжте, посипте цукром і збризніть оцтом, залиште маринуватися на 15 хвилин.
  2. Рибу розімніть виделкою і викладіть на дно тарілки, змастіть майонезом.
  3. На рибу викладіть мариновану цибулю, змастіть майонезом.
  4. Далі йде терте яблуко, його теж потрібно змастити майонезом.
  5. Наступний шар – терті яйця, змастіть їх майонезом.
  6. На яйця викладіть дрібно нарізаний чорнослив, змастіть його майонезом.
  7. Верх салату прикрасьте тертим сиром, змастіть його майонезом і присипте подрібненими смаженими горіхами.
  8. Перед подачею салат охолодіть.

Смакота!

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я