Колекція простих рецептів! Як однією рибою нагодувати всю сім’ю!

0

Рибу вибираємо вагом 2 кг, можна і більше. Незалежно від того, яку рибну страву будемо творити, рибу потрібно ретельно помити, звільнити від луски і нутрощів, вирізати зябра. Якщо є молочко або ікра, залишаємо. Підготовлену таким чином рибу знову промиваємо під водою і розбираємо, як фантазія підкаже.

Голову і хвіст відсічемо відразу – на юшку. Тушу наріжемо порційними шматками. І про молоки (або ікру) не забуваємо. Цієї кількості вистачить всю сім’ю нагодувати. Спробуємо освоїти кілька кулінарних рецептів? Цієї кількості вистачить всю сім’ю нагодувати.

Юшка з білого амура

Інгрідієнти:

  • риба – 400 грамів.
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • картопля – 5 шт.
  • горілка – 100гр.
  • сіль.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • чорний перець мелений і горошком.

Приготування:

Трилітрову каструлю холодної води ставимо на вогонь. Поки вода закипає, чистимо і нарізаємо великими шматочками картоплю. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки. Коли вода закипить, кладемо туди овочі.

Як тільки картопля звариться до напівготовності, додаємо голову, плавники і хвіст білого амура. Вогонь повинен бути мінімальним, щоб бульйон був прозорим. Хвилин за 10 до кінця варіння додаємо перчик і сіль за смаком, листочок лаврушки. А перед тим як вимкнути, виливаємо в каструлю пшеничну горілку. Подавайте на стіл, посипавши нарізаною зеленню петрушки.

Білий амур смажений

Інгрідієнти:

  • Порційні шматки риби – по одному на кожного члена сім’ї.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль, чорний перець – за смаком.
  • Базилік, майоран, реган – за смаком.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Приготування:

Масло нагріти на сковороді. Спеції змішати з борошном на тарілці, обваляти в отриманій суміші рибу і смажити на середньому вогні до рум’яної скоринки. Потім перевернути, зменшити вогонь і закрити сковороду кришкою. П’ятнадцять хвилин – і риба на вечерю готова. Подавати краще за все з картопляним пюре або смаженою картоплею.

Білий амур, тушкований під шубою

Інгрідієнти:

  • Риба – порційними шматками вся, яка залишилася.
  • Борошно – 1 ст. л. з гіркою.
  • Чорний перець, борошно – за смаком.
  • 2 ч. л. рослинної олії.
  • 2 цибулини.
  • 2 моркви.
  • 2 ст. л. томатної пасти.
  • Гвоздика – 4 палички.
  • 100 грамів сухого білого вина.

Приготування:

Ця страва смачна як холодна, так і щойно знята з плити. Борошно змішати з сіллю і перцем, обваляти в отриманій суміші рибу, злегка обсмажити з обох сторін в глибокій сковороді або сотейнику.

Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці. Зменшивши вогонь до мінімуму, засипати рибу шаром цибулі, потім шаром моркви, додати томат-пасту, гвоздику і злегка присолити, влити вино. Томити під кришкою до готовності овочів. На гарнір до такої рибі краще всього підійде відварний рис або пшенична каша.

Приємного апетиту вашій родині!

Джерело

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я