Site icon Звістка

Курячі ніжки! Два дуже вдалі рецепти на будь-який випадок життя!

Курка у кращих східних традиціях! Густий, запашний, медово-пряний, йогуртово-ніжний і томатно-пікантний одночасно соус зробить і з куркою, і з овочами щось неймовірне. Порція на одного — щедра і ситна, інформує Ukr.Media.

Курка і кокос — поєднання, яке дуже люблять в Азії. Найчастіше м’ясо просто тушкують у кокосовому молоці, додають його в кляр або каррі. Курка в кокосі готується дуже соковитою, з апетитною солодкуватою скоринкою.

Курячі стегенця з овочами у фользі

Інгредієнти

Приготування

  1. Приготуйте соус-маринад. Для цього змішайте йогурт, томатну пасту, мед, чебрець, карі, олію. Посоліть, поперчіть за смаком.
  2. Окіст без шкіри густо змастіть соусом і залиште хвилин на 30. Картоплю очистить, наріжте крупно, так само наріжте кукурудзу, помідори, болгарський і гострий перець.
  3. Підготуйте 3 листи фольги. Покладіть на кожен по окосту і по жмені нарізаних овочів, додайте кукурудзу і часник. Підверніть краї фольги конвертом.
  4. Надішліть згортки в розігріту до 190 градусів жаровню на 40 хвилин.

Курячі гомілки в кокосовій стружці

Інгредієнти

Приготування

  1. Готуємо маринад. Змішайте сік мандаринів, соєвий соус, два види перцю і сіль. Помістіть гомілки в маринад на 6 годин і обов’язково переверніть їх через кілька годин після початку маринування. Маринад збережіть, прокип’ятіть і полийте ним курочку перед подачею.
  2. Підготуйте три глибокі тарілки для борошна, збитого яйця і кокосової стружки. Трохи підсоліть борошно та обваляйте в ньому гомілки. Потім занурте кожну в яйце та обваляйте в кокосовій стружці.
  3. Поставте жаровню розігріватися, а поки обсмажте курку на рослинній олії на розігрітій сковороді з обох боків по 5 хвилин.
  4. Змастіть форму для запікання (або лист) олією, перемістіть туди гомілки та запікайте при 200 градусах 35 хвилин.

Важливо: курячу шкіру радимо зняти, не нехтуйте цим кроком. Скоринка під час запікання в рукаві не створиться. Зайвий жир, що витопився, переб’є смак соусу та овочів.

Смачного!

Exit mobile version