До 200 грамів якісного хліба не з білої муки і краще з додаванням цільного зерна можна і дуже корисно вживати в їжу щодня, вважають експерти Всесвітньої організація охорони здоров’я. Фахівці закликали не відмовлятися від хліба в гонитві за стрункою фігурою.
Хліб є джерелом складних або повільних вуглеводів, які не очищених від клітковини (до пишних батон і булка з білої муки це не відноситься). Цільнозерновий хліб дозволяє організму довше відчувати ситість і уникати шкідливих перекусів, передає telegraf.com.ua.
Один з найбільших плюсів якісного хліба – це містяться в ньому амінокислоти. У хлібі їх налічується 18 і практично кожна має корисним ефектом. Зокрема, в хлібі присутній амінокислота триптофан, завдяки якій підвищується настрій, поліпшується сон, а також амінокислота цистин, активізує виведення токсинів і захищає від передчасного старіння.
Крім того, в складі хліба є вітаміни – наприклад, вітаміни групи В, які допомагають роботі серця, вітамін Е, який зміцнює імунітет, а також мідь, цинк, залізо, калій, натрій, кальцій і фосфор.