Нереальна смакота з картоплі, покруче дерунів! Рецепт картопляних биточків, які підкорять всіх!

0

Биточки з картоплі – дуже смачна страва: смак нагадує знайомі багатьом картопляні деруни, але чомусь цей варіант блюда смачніший, передають Патріоти України.

Почнемо, як завжди, з компонентів для биточків. Очікуєте, що вони будуть всім знайомі і доступні? Правильно робите! Отже, перевіримо, що у нас є для створення смакоти:

  • Картопля – 1 кілограм. Тут потрібно пам’ятати про те, що картоплю краще брати не молоду. Від моменту, коли її викопали, варто почекати місяць.
  • Яйця курячі – 4 штуки.
  • Цибуля ріпчаста – 1 середній екземпляр. Не важливо, якого кольору цибулина, білого або синього.
  • Фарш м’ясний – 100 грамів (компонент необов’язковий, але бажаний).
  • Борошно – 2-3 столові ложки.
  • Сир – 100 грамів. Зупинимо свій вибір на твердих сортах продукту.
  • Сухарі панірувальні – 2 столові ложки.
  • Приправи та спеції – за смаком. Зазвичай застосовую сіль і чорний перець.
  • Також знадобиться олія 1/2 склянки.

Приготування

Фарш обсмажити на сковорідці до готовності. В кінці приготування посолити і злегка поперчити. Поставимо остигати.

Картоплю почистимо і вимиємо. Зваримо до готовності, підсолити воду, в якій вона вариться. Готові бульби натерти на тертці (можна пропустити через м’ясорубку).

Натремо сир.

Цибулю очистимо і дуже дрібно нашатковуємо. Готуємо!

У картопляну масу вводимо два яйця і цибулю. Все ретельно перемішуємо до однорідності. Сюди ж відправимо сирну стружку, борошно. При необхідності можна додати спецій і солі.

Ставимо сковорідку на розігрів, попередньо налив в неї олію. Рівень олії – приблизно половина сантиметра або сантиметр.

В окремій мисці збиваємо два яйця які залишилися.

Формуємо биточки, ховаємо в центр кожного напівфабрикату приблизно одну чайну ложку м’ясного фаршу.

Занурюємо биточки в яєчну суміш і обвалюємо вироби в панірувальних сухарях.

Відразу ж відправляємо в киплячу олію.

Обсмажуємо до рум’яності. Спочатку смажимо з одного боку, потім, коли боки биточків стають рум’яними, перевертаємо їх і смажимо з іншого боку.

Готові вироби виймаємо шумівкою на плоске блюдо. Бажано, застелити його декількома шарами паперових рушників або серветок. Ось такі биточки з м’ясом і сиром виходять в результаті. В принципі, як я вже говорила, можна обійтися і без м’яса, особливо якщо з ним сутужно. А взагалі, начинку тут можна робити будь-яку – на свій смак.

Джерело

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я