На вигляд в дитинстві гарбуз звичайно мені подобався, але його смак ні. А змусити мене з’їсти гарбузову кашу було неможливо. Я говорила що краще залишуся голодною, ніж буду їсти. Але з роками я помітила як смаки змінилися у мене і я стала любити те, що колись ненавиділа. І от кілька років тому бабуся вирішила приготувати домашній гарбузовий пиріг.
Спочатку я говорила що я не їстиму пиріг з гарбузом, адже я його не люблю. Але це ж бабуся, вона ж не відчепиться. І мені довелося спробувати цю її страву з гарбуза. Сказати що я була здивована, це нічого не сказати, до чого приємно здивована. Цей її гарбузовий пиріг був чимось середнім між запіканкою з гарбуза і пирогом. Його структура дуже цікава і він вийшов таким ніжним. Рецепт смачного гарбузового пирога я звичайно ж взяла у бабусі. Моя Вам порада кількість цукру регулювати самим, що б потім претензій не було до мене.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 400 г
- Цукор – 1 склянка
- Яйця – 2 шт.
- Ванілін – 1 упаковка
- Сметана -1 ст.л.
- Борошно – 200 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Соняшникова олія – 50 мл
Покроковий процес приготування гарбузового пирога
1. Нам знадобитися 400 г гарбуза, я його очистила і нарізала на кубики, що б було легше натирати. Натираємо гарбуз на морквяній тертці.
2. У миску всипаємо склянку цукру. Розбиваємо два яйця. Всипаємо пакетик ваніліну, додаємо одну з верхом столову ложку сметани. Збиваємо все міксером 3 – 4 хвилини.
3. В сито всипаємо 200 г пшеничного борошна вищого сорту. Додаємо чайну ложку розпушувача. Просіваємо борошно з розпушувачем.
4. Вливаємо 50 мл соняшникової олії. Перемішуємо все до однорідності. Має вийти ось таке тісто.
5. Додаємо до тіста натертий гарбуз і добре перемішуємо.
6. Форма у мене діаметром 24 см. Змащуємо соняшниковою олією, виливаємо тісто. Розрівнюємо що б поверхня була рівною. Відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин. Час випікання залежить від Вашої духовки. Смачного!