потрібні інгредієнти
для опари
- тепла вода – 250 мл
- мука – 150 гр
- цільнозернове борошно – 150 гр
- сухі швидкодіючі дріжджі – 1 щіпка
Для тіста
- опара (половина заготовленої порції) – 180 гр
- тепла вода – 580 мл
- хлібна мука – 485 гр
- сухі швидкодіючі дріжджі – 5 гр
- сіль – дві з половиною чайної ложки
починаємо процес
- В першу чергу готуємо опару. Для цього об’єднуємо воду, борошно, цільнозернове борошно і дріжджі до однорідного стану. Опара повинна вийти щільною. Накриваємо її і залишаємо на 12-18 годин. Тут треба розуміти, що чим довше вона простоїть, тим краще буде хліб. Беремо велику миску і змішуємо в ній опару і воду до однорідної консистенції.
- Після чого сипем борошно, дріжджі, сіль і, використовуючи дерев’яну ложку, перемішуємо.
- Потім беремо силіконовий шпатель і розтягуємо ним тісто по стінках миски. Це ми робимо для того, щоб воно стало еластичним. Після чого завертаїмо його в харчову плівку і залишаємо на 2 години. Маса повинна збільшитися вдвічі. При цьому через годину треба дістати тісто і, використовуючи ту ж дерев’яну ложку, постyкати по ньому 4-5 разів. А потім знову накрити.
- Беремо 2 дека і поміщаємо на них пергамент. Присипаємо борошном і поки залишаємо.
- Після закінчення потрібного часу дістаємо тісто і ділимо його на 2 частини. Кожну з них формуємо прямокутником висотою 3-3,5 см. Після чого поміщаємо на підготовлений лист і залишаємо на півгодини.
- Розігріваємо духовку до 220 градусів. Сипем поверх хліба трохи борошна і відправляємо на 20 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Потім дістаємо з духовки і залишаємо на 10 хвилин.
- Після закінчення потрібного часу перекладаємо на решітку хліб, щоб повністю охолодити.
Смачного!
Загрузка...