Незрівнянно смачний і запашний італійський хліб Чіабатта!

0

потрібні інгредієнти

для опари

  • тепла вода – 250 мл
  •  мука – 150 гр
  • цільнозернове борошно – 150 гр
  • сухі швидкодіючі дріжджі – 1 щіпка

Для тіста

  • опара (половина заготовленої порції) – 180 гр
  • тепла вода – 580 мл
  • хлібна мука – 485 гр
  • сухі швидкодіючі дріжджі – 5 гр
  • сіль – дві з половиною чайної ложки

починаємо процес

  1. В першу чергу готуємо опару. Для цього об’єднуємо воду, борошно, цільнозернове борошно і дріжджі до однорідного стану. Опара повинна вийти щільною. Накриваємо її і залишаємо на 12-18 годин. Тут треба розуміти, що чим довше вона простоїть, тим краще буде хліб. Беремо велику миску і змішуємо в ній опару і воду до однорідної консистенції.
  2. Після чого сипем борошно, дріжджі, сіль і, використовуючи дерев’яну ложку, перемішуємо.
  3. Потім беремо силіконовий шпатель і розтягуємо ним тісто по стінках миски. Це ми робимо для того, щоб воно стало еластичним. Після чого завертаїмо його в харчову плівку і залишаємо на 2 години. Маса повинна збільшитися вдвічі. При цьому через годину треба дістати тісто і, використовуючи ту ж дерев’яну ложку, постyкати по ньому 4-5 разів. А потім знову накрити.
  4. Беремо 2 дека і поміщаємо на них пергамент. Присипаємо борошном і поки залишаємо.
  5. Після закінчення потрібного часу дістаємо тісто і ділимо його на 2 частини. Кожну з них формуємо прямокутником висотою 3-3,5 см. Після чого поміщаємо на підготовлений лист і залишаємо на півгодини.
  6. Розігріваємо духовку до 220 градусів. Сипем поверх хліба трохи борошна і відправляємо на 20 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Потім дістаємо з духовки і залишаємо на 10 хвилин.
  7. Після закінчення потрібного часу перекладаємо на решітку хліб, щоб повністю охолодити.

Смачного!

Джерело

Загрузка...
попередня статтяВ Україну повернеться сильне похолодання! Синоптик назвала точну дату!
наступна статтяПозакривати всі кордони! Скандальних банкірів оголошено в розшук!